Bozdağ: "Din magazin konusu değil"

Bozdağ: "Din magazin konusu değil"
İl Müftüleri İstişare toplantısında konuşan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Din bir magazin konusu değil. Fazla reyting için kullanılacak bir malzeme hiç değil." diyerek ticari yayın yapan dini televizyon kanallarını eleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 34'üncü İl Müftüleri İstişare toplantısı Ankara'nın Haymana ilçesinde bulunan bir otelde düzenlendi. Toplantıya Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, il müftüleri ve davetliler katıldı. 

Burada konuşma yapan Bozdağ, dini program yapan televizyon kanallarının ticari ürün satmak amaçlı kullanıldığı belirterek duruma tepki gösterdi.

Bozdağ'ın açıklamaları şöyle:

"Bakıyorsunuz sahte bal satıyorlar, arasında din anlatılıyor. Cinsel bazlı ojeler satıyorlar, arkasından önünden sonundan din anlatan insanlar. Böyle televizyonlara çıkıp din anlatanlara da buradan sesleniyorum, kendinizi bu tüccarlara kullandırmayın. Ne kadar televizyon var bilmiyorum. Ama bunların hepsinin de bir takibi gerektiğine ben yürekten inanıyorum."

'DİN BİR MAGAZİN KONUSU DEĞİLDİR'

"Bunun için ayrı bir talimata gerek yok. Bu bizim doğal vazifemiz. Dinimizi, Müslüman kılıfı içerisinde zarar verenlere karşı korumak bizim doğal vazifemizdir. Biz bunu yapmalı ve bu noktada bu çalışmaları sürekli haline getirmeliyiz. Eğer sürekli getiremezsek bundan çok büyük bir zarar göreceğimizi hepimizin bilmesinde fayda var. Din bir magazin konusu değil. Fazla reyting için kullanılacak bir malzeme hiç değil. Şimdi sosyal medya hesapları çıktı. Sosyal medyaya kapılan zavallılar var. Bir fazla tık alma yarışına girme konusu hiç değildir. Din taraftar toplanmak için kullanılamaz. Şöhret olmak için kullanılmaz. Ama maalesef şu anda sosyal medya hesaplarına baktığınızda pek çok şeyi orada görüyoruz. Ben buradan diyorum ki, sosyal medya hesaplarını kullanan herkese bu hesapları nerelerden nasıl yayıldığını hep beraber görünüz. Buradan vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Sosyal medya hesapları üzerinden eğer din araştırması yaparsak hataya düşeriz" şeklinde konuştu.

Bozdağ ayrıca il müftülerine seslenerek düzenlenen Kuran kurslarına daha çok öğrencilerin gelmesi için çalışma yapılmasını istedi, ayrıca kendisinin de öğrenci göndereceğini belirtti.