Bozdağ: Herkes eline kılıç almış, O FETÖ'cü bu FETÖ'cü diye kesmeye çalışıyor

Bozdağ: Herkes eline kılıç almış, O FETÖ'cü bu FETÖ'cü diye kesmeye çalışıyor
Hukuk devletinin olmazsa olmaz şartlarından biri yargının bağımsızlığı olduğuna dikkat çeken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Şimdi herkes kılıcı eline almış, şu FETÖ'cü, bu FETÖ'cü diye kesmeye bakıyor... Bu çarpıklıktan Türkiye'nin çıkması lazım" dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen hakim ve savcı adayları kura törenine katıldı. Törende hitap eden Bozdağ, yargı bağımsızlığına vurgu yaparak, yargı mensuplarının adil karar vermelerinin önemine dikkat çekti.

Bakan Bozdağ, “Hukuk devletinin olmazsa olmaz şartlarından biri yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığıdır. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığının anayasa ve yasalarda yazmasının önemi elbette büyüktür; ama bu yazılanlar, yargıyı bağımsız ve tarafsız yapmaya yetmez. Yargıyı esas bağımsız ve tarafsız kılan şey, yargı görevi yapanların görevini yaparken, tarafsız ve bağımsız hareket edip, verdikleri adil kararlardır. Elbette ki her birinizin siyasi görüşleri olacaktır. İnanç ve kültür farklılıkları olacaktır; ama doğru olan bu farklılıkları önümüzdeki dava dosyalarına yansıtmamaktır. Hakimlerimizin, savcılarımızın medyada, sosyal medyada konuşmaları yargıya fazla bir saygınlık kazandırmıyor” diye konuştu.

“BU ÇARPIKLIKTAN TÜRKİYE’NİN ÇIKMASI LAZIM”

Yargıyı yıpratmak için bugün çok büyük kampanyalar yürütüldüğünü savunan Bozdağ, “Bunu hem siyaset hem medya hem Türk yargısı üzerinde hesabı olanlar yapıyor. Yatıyorlar, kalkıyorlar; hakimlere, savcılara saldırıyorlar. Niye yapıyorlar? İstedikleri gibi karar çıkmadığı için yapıyorlar. İstedikleri gibi iddianame tanzim edilmediği için yapıyorlar. Eğer istedikleri gibi karar çıkarsa da onları ‘Ankara’da hakimler, savcılar var’ diye kutsuyorlar. Bu çarpıklıktan Türkiye’nin çıkması lazım. Her gün hakimler ve savcılar üzerinde böylesi baskılar kurulunca biz, yargı hakkında oluşan bu kötü algıyı nasıl değiştireceğiz?” dedi.

“İNCELENMEDİK HAKİM VE SAVCI KALMADI”

Türk yargısının, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ezber bozduğunu vurgulayan Adalet Bakanı Bozdağ, şöyle konuştu:

“Bundan önceki darbelere, darbe teşebbüslerine baktığınız zaman biatçıların en önünde yüksek yargı başkanlarını, savcıları ve hakimleri görürsünüz. İlk defa Türkiye’de ezber bozdu Türk yargısı. Fetullahçı Terör Örgütü ile Türkiye’de ilk mücadeleye başlayan yer, Türk yargısıdır; çünkü kendi içerisinde örgüt mensuplarının yaptığı haksızlığı, hukuksuzluğu yakından yaşayan ve görenler yargı mensupları oldu. Türk yargısı içerisinde 4 bini aşkın FETÖ ile irtibatı, iltisakı ve üyeliği nedeniyle meslekten uzaklaştırılan hakim ve savcı oldu. HSYK incelemelerini bitirdi. Şu anda incelenmedik hakim ve savcı kalmadı. Elbette ki bu örgütün yapısı nedeniyle bundan sonra başka incelemeler olmaz, deme imkanı yok. Karşımızda çok farklı bir terör örgütü var”