Benzin ve motorinde zam rekoru kırılacak

Benzin ve motorinde zam rekoru kırılacak
Brent petrol fiyatları Rusya'dan gelen açıklamalarla yeniden yükselişe geçti. Moskova, fiyatların rekor seviyeye yükselebileceği konusunda uyardı. Türkiye'de ise benzin ve motorine peş peşe zamların geleceği ve rekor kıracağı tahmin ediliyor.

Tarihi zamlar kapıya dayandı. Peş peşe gelecek

Milli Gazete''nin haberine göre, Brent petrol fiyatları yeni haftaya Rusya ve Libya''dan gelen haberlerin etkisiyle yükselişle başladı. ABD ham petrolü 108 doları aşarken, Brent petrol de yüzde 1''in üzerindeki artışla 113 dolar seviyelerinden işlem gördü.

Bu yükseliş sonrası Türkiye''de de akaryakıt fiyatlarına zam geleceği beklentisi oluştu. Sektör temsilcileri bu zamların Türkiye''ye de yansıyacağını hatta rekor kırarak en üst seviyelere çıkacağını belirttiler. 

Benzin ve motorine peş peşe zam yapılacağını da belirten aynı kaynaklar "İndirim söylentileri gerçekle örtüşmüyor. Petrol fiyatının artması mozotun litresinin 25 TL''yi geçmesi anlamına geliyor" yorumunu yaptılar.

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, daha fazla ülkenin Rusya''dan enerji akışına ambargo koyması durumunda fiyatların rekor düzeylere gidebileceği uyarısında bulundu.

LİBYA''DA İKİ LİMAN KAPANDI

Hafta sonu petrol piyasaları açısından kritik bir görüşme de yaşandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede petrol piyasasındaki gelişmeler ele alındı.

Görüşmede OPEC+ grubu nezdinde yürütülen çalışmalara değinilirken işbirliğine yönelik olumlu değerlendirme yapıldı. Görüşmede ayrıca Ukrayna ve Yemen’deki son gelişmeler de ele alındı.

Petrol piyasalarında etkili olan bir diğer gelişme Libya''da protestoların etkisiyle iki limanın kapanması oldu. Petrol piyasaları dünyanın en büyük ithalatçı ülkesi Çin''de salgına yönelik gelişmeleri de yakından izliyor.

Şanghay''da son dönemde etkisini yeniden hissettiren salgında can kayıpları yaşanmaya da başladı. Pazar günü şehirde salgına bağlı olarak üç kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Şanghay''da artan vakalar nedeniyle 28 Mart''ta ilan edilen kademeli kapanma, vakaların azalmaması nedeniyle tüm şehirde belirsiz süreyle uzatılmıştı.

İlgili Haberler