Bayram öncesi benzine dev zam geldi

Bayram öncesi benzine dev zam geldi
Benzinin litre fiyatına 1 lira 33 kuruş zam geldi. Zam sonrası benzinin litre fiyatı İstanbul'da 19,01 liradan 20,34 liraya, Ankara'da ve İzmir'de 19,11 liradan 20,44 liraya yükseldi. Benzine zamların devam edeceği ve motorinin de fiyatının artacağı belirtildi.

Devamı gelecek sırada motorin var

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle 130 doların üzerini gören brent petrol, diyalog çabalarının oluşması sonrası 98 dolara kadar düştü. Ancak yeniden tırmanışa geçen brent petrol gün içinde 107 doları gördü. Buna göre, gece yarısından geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 1 lira 33 kuruş zam geldi.

Zam sonrası benzinin litre fiyatı İstanbul''da 19,01 liradan 20,34 liraya, Ankara''da ve İzmir''de 19,11 liradan 20,44 liraya yükseldi. Sektör kaynakları benzine yapılan zammın süreceğini ve motorinin de fiyatının artacağını belirtti.

Öte yandan enflasyon rakamlarına göre, mart ayının zam şampiyonu motorin ile benzin oldu. Bu zam şampiyonlukları en büyük masraf kalemi akaryakıt olan ulaştırma grubunu da "Ana Harcama Grupları"nda fiyat artışında birinci sıraya yerleştirmişti.

 

İlgili Haberler