Kelliğe çare oluyor kırışıklıkları yok ediyor

Kelliğe çare oluyor kırışıklıkları yok ediyor
Brezilya cevizinin sağlık açısından sunabileceği birçok faydası var. Erkek kellik tedavisinde de etkili olan Brezilya cevizi , ciltteki kırışıklıkları azaltıyor, cildin esnekliğini arttırıyor ve parlaklık veriyor.

Günde en fazla 6 tane yenebiliyor.

Milliyet''in pembenar ekinin haberine göre, Brezilya cevizi, bir Güney Amerika ağacı ve ağaçtan elde edilen yenilebilir tohumlara verilen addır. Son zamanlarda popüler hale gelen Brezilya cevizi, strese karşı oldukça etkilidir. 

Brezilya cevizinin sağlık açısından sunabileceği birçok faydası vardır. İşte bunlardan bazıları: 

SELENYUM ZENGİNİDİR

Selenyum, vücudumuzun hayatta kalması için ihtiyaç duyduğu temel bir mikro besindir. Sadece gıdalarda bulunabilen ve vücutta oluşturulamayan bu mineral, genel sağlık açısından hayati önem taşır. 
Selenyum tiroid tarafından kullanılır, ayrıca bağışıklık sistemini ve hücre büyümesini destekler. Selenyum aslında vücudun, hücre hasarını ve ölümünü önleyen antioksidan enzimler adı verilen özel proteinler yapmasına yardımcı olur.

TİROİDİ İYİLEŞTİRİR

Sağlıklı, gelişen bir tiroidin rolü, insan anatomimizde en önemli yere sahiptir. Çünkü bu bez tarafından üretilen hormonlar, vücuttaki metabolizma ve homeostazdan sorumludur. Yavaş çalışan bir tiroid genellikle kilo alımından, sürekli yorgunluktan ve bu durumdan kaynaklanan sayısız diğer hastalıklardan sorumludur.
Tiroid dokusu en yüksek selenyum konsantrasyonuna sahiptir ve bu mineral aslında aktif tiroid hormonu olan T3 üretimi için oldukça önemlidir. Bir diğer faktör ise selenyumun, fonksiyon ve ruh halini iyileştirmenin yanı sıra yorgunluk, kilo alma ve üşüme gibi tiroid bozukluklarının bazı yorucu semptomlarını hafifletmeye yardımcı olur.

BEYNİ ÇALIŞTIRIYOR

Selenyumlar sadece bir antioksidan olarak gelişen beyin sağlığını desteklemekle kalmaz, aynı zamanda zihinsel işlevi destekleyen başka bir bileşiğe sahiptir.
Ellagik asit, beyinde hem antioksidan hem de antienflamatuar etkilere sahip olduğu gösterilen bir polifenol türüdür. Bu faktörler sadece beyin hücrelerini herhangi bir hasar veya ölümden korumakla kalmaz, aynı zamanda araştırmalar beyin üzerinde antidepresan etkileri olabileceğini de göstermiştir.

ENFLAMASYONU AZALTIR

Enflamasyon vücudun akut travma veya yaralanmadan kurtulmasına yardımcı olmak için tasarlanmış tamamen doğal bir işlevdir. Bununla birlikte, kronik iltihaplanma genellikle daha fazla kronik sağlık sorunlarına yol açabilir ve işte o zaman vücudu tekrar sağlığa kavuşturmak için iltihap önleyici önlemler aramaya başlamamız gerekir.
Bu yüzden brezilya cevizi vücuttaki serbest radikallerle savaşan ve özellikle tümör nekroz faktörü ile ilgili olarak vücuttaki inflamatuar belirtileri azalttığı gösterilen yaygın antioksidanlar içerir.

KALBİ KORUR 

Brezilya cevizi kalp sağlığına faydalı yağ asitleri ve kalp hastalığı riskini azalttığı kanıtlanmış mikro besinler içerir. Bu sayede vücuttaki kolesterol seviyeleri anında dengelenir.

STRESİ AZALTIR

Brezilya cevizinin yararları bitmek bilmiyor


İçeriğinde yüksek miktarda selenyum bulunan Brezilya cevizi, antioksidan özelliği taşır. İçerdiği antioksidanlar sayesinde birçok kronik hastalığa iyi gelmesiyle bilinir. Stres, yorgunluk ve anksiyeteye karşı etkilidir. Vücuttaki iltihapları azaltır, toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Testosteron düzeyini yükseltir. Sperm sayısını, kalitesini ve hareketliliğini arttırır. Vücuttaki serbest radikallerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Kanser riskini düşürür.

TÜYLERİ BÜYÜTÜYOR

Yaşlanma karşıtı bir besin olan Brezilya cevizi, ciltteki kırışıklıkları azaltır. Cildin esnekliğini arttırır, parlaklık verir. Cilt kuruluğu, egzama ve sedef hastalıklarına karşı da etkilidir. Çinko eksikliğine iyi gelir. Saç sağlığına iyi gelir. Saçlara parlaklık verir, kırılma eğilimini azaltır. Erkek kellik tedavisinde de etkilidir. Brezilya cevizi, kalın tüylerin büyümesini teşvik eder.

GÜNDE 6 TANEN YARARLI

Bir avuç Brezilya cevizi, günlük protein ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olur. Bu sayede diyet ve vejetaryen menülerine eklenmesi gereken bir besindir. Lifli yapısıyla uzun süre tokluk hissi verir. Bu sayede kilo vermeye destek olur. Bağışıklığı güçlendirir, hastalıklara karşı direnç verir. Sindirim sistemini düzenler. 
Brezilya cevizi, sağlık açısından oldukça faydalı olsa da, aşırı tüketilmesi halinde zararlı etkileri ortaya çıkar. Bu yüzden Brezilya cevizi, günde 5-6 adetten fazla tüketilmemelidir.

İlgili Haberler