Tarihi olay! Brezilya-Arjantin maçı askıya alındı

Tarihi olay! Brezilya-Arjantin maçı askıya alındı
2022 Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri kapsamında oynanan Brezilya-Arjantin karşılaşması, Brezilyalı sağlık ekiplerinin sahaya girmesi nedeniyle ertelendi.

2022 Dünya Kupası Güney Amerika Grup Elemeleri''nde dünya futbolunun iki devi; Brezilya ile Arjantin karşı karşıya gelirken dünya futbol tarihine geçecek bir olay yaşandı.

Brezilya Ulusal Sağlık Kurulu Yetkilileri, İngiltere''den gelen Arjantinli oyuncular Emiliano Martinez, Lo Celso, Romero ve Emiliano Buendia''yı maçın oynandığı anda sınır dışı etmek istedi.

Sahaya giren bir görevlinin futbolcularla tartışması sonrası Arjantin Milli Takımı ve hakemler soyunma odasına gitti.

Kısa bir süre soyunma odasından yeşil zemine geri dönen Messi''nin foto muhabiri yeleği giydiği görüldü...

Arjantin Futbol Federasyonu maçın askıya alındığını açıkladı... Arjantin Teknik Direktörü Scaloni, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Yetkililer maçın ortasında sahaya gireceği yerine neden maç öncesi otele gelip bizimle konuşmadılar?" dedi. 

Scaloni''nin ardından konuşan Brezilya Sağlık Kurulu CEO''su Antonio Barra Torres, "4 oyuncunun sınır dışı için karantinaya alınması gerekiyordu ama bunu uygulamadılar. Stada gittiler, sahaya girdiler, bu tam bir itaatsizlik." ifadelerini kullandı.

Arjantinli futbolcuların ise "4 futbolcu giderse hepimiz gideriz" dediği öğrenildi. Brezilyalı oyuncular ise hala sahada ısınmaya çalışıyorlar.

Karşılaşma devam etmezse, Brezilyalı yetkililer CONMEBOL''un kararına uymadığı için 3 puan Arjantin''in olacak.

CONMEBOL, maçın askıya alındığını ve hakemi ile gözlemcilerin maç hakkındaki raporu FIFA Disiplin Komitesi''ne ileteceğini açıkladı.

Mücadelenin kaderi hakkındaki son kararı FIFA verecek.

 

 

İlgili Haberler