Brezilya'dan Telegram kullanıcılarına günlük para cezası!

Brezilya'dan Telegram kullanıcılarına günlük para cezası!
Brezilya mahkemesi, Telegram’ı yasakladıktan sonra karara uymayan kullanıcılara günlük 100.000 R$ (yaklaşık 20 dolar) para cezası vereceğini duyurdu.

Mesajlaşma uygulaması Telegram, geçtiğimiz günlerde Brezilya’da yasaklanmıştı. Yasaklanma sebebi, Brezilya makamları tarafından inceleme altında olan uygulamanın e-postalarına bakmayı unutması oldu. Telegram kurucusu ve CEO’su Pavel Durov ise kullanıma kapatılma nedeninin özel bir e-posta adresine gönderilmesini istediğini fakat genel bir adrese gönderildiğini belirtti.

Konuyla ilgili ikinci kontroller yapıldıktan sonra şirket yöneticileri gerekli olan maillerin adreslerine ulaştığı gördü. Durum fark edilince taraflar kendi aralarında uzlaşma çalışmalarına başladı. Fakat Brezilya İnternet Operatörleri Ulusal Telekomünikasyon Kurumu, Telegram’a ulaşmak için VPN kullanan kişilere ceza vereceğini duyurdu. Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Brezilya Telegram için VPN kullanıcılarına günlük para cezası uygulanacak!

Brezilya mahkemesi, Telegram’ı yasakladıktan sonra karara uymayan kullanıcılara günlük 100.000 R$ (yaklaşık 20 dolar) para cezası vereceğini duyurdu. Bu yasak, platformda sahte haber yayan blog hesaplarını için oldukça etkileyici oldu.

Telegram CEO’su ise yaptığı bir açıklamayla özür diledi ve durumu düzeltmek adına birkaç gün istedi. Yaptığı açıklamaya göre tüm bu yaşanan olaylar iletişim eksikliğinden kaynaklandığını ve Brezilya’nın genel bir adrese e-posta gönderdiğini açıkladı. Brezilya hükümeti ise VPN ya da Proxy gibi özel ağ kullanacak kişilere yasal karar gereği 20 dolar ile 20.000 dolar arası değişen para cezası uygulayacaklarını belirtti. Ek olarak Telegram’ın sorunları çözmesi için 24 saat süre verdi.