Dünyanın sonunu getirecek fotoğraf. NASA yayınladı

Dünyanın sonunu getirecek fotoğraf. NASA yayınladı
Eğer bu fotoğraf gerçek bir uzay teleskobu tarafından çekilmiş olsaydı şu anda dünyanın sonu gelmiş olabilirdi. Fotoğrafı NASA yayınladı ancak fotoğrafın bir kurgu olduğu aktarıldı. Satürn bu şekilde Güneş'in önüne konumlandığında insanlar donarak ölmüş oluyor.

CHİP''ten aktarılan bilgilere göre; Fotoğraf gerçekten de NASA tarafından yayınlandı, ancak kesinlikle Hubble Uzay Teleskobu ile çekilmiş değil. Hubble Uzay Teleskobu Dünya’dan 547 kilometre yüksekte bir yörüngede dönüyor ve genelde Satürn gibi yakın gezegenlerin değil, milyarlarca ışık yılı uzaktaki galaksilerin resimlerini çekmekle meşgul oluyor.

Bu fotoğrafın Hubble Uzay Teleskobu ile çekilmediğini anlamanın çok kolay bir yolu var. Eğer Güneş gerçekten Satürn’ün arkasında olsaydı, bu durumda bu fotoğrafın Satürn yörüngesinden çekilmiş olması gerekirdi. Fotoğraf iddia edildiği gibi Hubble Uzay Teleskobu tarafından çekilseydi, bu durumda hem Hubble Uzay Teleskobu hem Dünya, Satürn’e çok yakın bir noktaya gitmiş olurdu ve fotoğraf çekilmeden çok önce donup ölmüş olurduk.

İlgili Haberler