Bu görüntülerden 1.5 ay sonra zincirleme reaksiyon yaşandı

Bu görüntülerden 1.5 ay sonra zincirleme reaksiyon yaşandı
Gemlik açıklarında, bir gemiden denize boşaltılan maddeyi tek motorlu uçağın pilotu kameraya aldı. DHA haberi 14 Mart'ta servis etti. MÇY adlı twetter kullanıcısı görüntünün altına "Üzerinden 2 ay geçince karşımıza Marmara'da büyük bir kirlilik çıktı" açıklamasını yaptı. Bu olay "Müsilaj bilerek mı denizlerimize bırakıldı" yorumları yapılmasına neden oldu.

Marmara’da müsilaj etkisini bu gemi mi yaptı. Tarih 14 Mart uçak çekimi

DHA haberi 14 Mart tarihinde "Marmara Denizi’nin Gemlik açıklarında, bir geminin pis su ile makine ve kazan dairesinden akan yağları depoladığı sintine bölgesinde biriken atığı denize boşalttığı iddia edildi. İçerisinde kimyasal maddelerin de olduğu ileri sürülen atık, su yüzeyinin  kirlenmesine neden oldu. Geminin sintine atığını denize boşalttığı anlar ise tek motorlu bir uçak pilotu tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, denize bırakılan maddenin ne olduğunu belirlemek için çalışma başlattı" şeklinde abonelerine servis etti.

MÇY adlı twitter kullanıcısı DHA''nın yayınladığı videonun altına  "14 martta bir uçak pilotu, Marmara denizinde bir geminin ne olduğu belirsiz maddeyi denize boşalttığını görüntülemişti. Üzerinden 2 ay geçince karşımıza marmarada büyük bir kirlilik çıktı, Ülke açık saldırı altında ama liyakatsız, yönetim kadroları ile ülke uyuyor" yorumunu yaptı.

MÇY adlı kullanıcının paylaşımı destek buldu. Bir çok kişi geminin müsilaj boşattığını ve hızla çoğalarak sahillerimizin kabusu olduğunu ileri sürdü. 

 

İlgili Haberler