Gürel Yurttaş, Alaves'e yenilen Beşiktaş'taki acı gerçekleri yazdı

Gürel Yurttaş, Alaves'e yenilen Beşiktaş'taki acı gerçekleri yazdı
Beşiktaş'ın Süper Lig'de ilk maçı oynamasına 10 gün kaldı.

Ama hala hazır değil. Futbolcular açısından demiyorum, genel olarak söylüyorum. 

Aslında hazır olmayan Valerien Ismael. Bunu açık açık görüyorum.

3''lü defans diye diye "İnadım inat" diye tutturan Ismael, bunu oynayacak oyuncularının olmadığını görmüyor, göremiyor. Alaves maçında bu kez 19 yaşındaki orta saha oyuncusu genç Berkay geri üçlüdeydi. Welinson ortada, diğer tarafında yine orta saha orjinli Necip vardı.

Yeni sezona hazır olacağı iddia edilen Saiss yedek kulübesinde çıktı sahaya. Tam olarak hazır değil demek ki. 

Beşiktaş''ın defansı büyük sorun. Günlerdir takımı çalıştırıp duruyor Ismael ama hala burayı oturtamamış. Geçen hazırlık maçında Rosier''i koymuştu stopere, tuhaf bir seçimdi. Rosier stoperde ne yapacağını bilemezken takım sağ kanattaki gücünden de olmuştu. Bu kez Rosier yerindeydi, ama stoperde yine stoper olmayan delikanlı vardı. 

Beşiktaş ille de göndermek istediği Rıdvan''ı İtalya, Almanya derken, sonunda İskoçya''ya gönderip muradına erdi ama şimdi de sol kanatta sıkıntı patladı. Umut Meraş yetersiz ki oynamıyor. Ismael Boyd''u oynatıyor. Tabi ki Rıdvan çok aranıyor. Buyurun işte yeni sezon maçlarının başlamasına 10 gün kala bir büyük sıkıntı daha.

Beşiktaş''ın forvetinde sıkıntı yok gibi. Alaves karşısında maça Weghorst santrfor başladı. Arkasında Muleka ve Ghezzal vardı. Ghezzal yeni sezonda solda kalmayacak anlaşılan. Ortaya kayacak, 10 numara gibi oynayacak. Muleka da Weghorst''un ardından ikinci santrfor görevi yapacak. Bir de Cenk var kenarda. İkinci yarıda Muleka''nın yerine de oyuna girdi zaten. Bu bölge iyi. Muleka da daha maçın başında attığı golle takımını öne geçirirken fırsatçılığını da gösterdi. Gerçi golde Alaves stoperiyle kalecisinin hatası Muleka''nın fırsatçılığından daha büyüktü.

Orta sahada Josef aranıyor. Sakatlığı büyük şanssızlık. Gedson''la birlikte orayı kapatır gibi görülüyor. Salih iyi niyetiyle elinden geleni yapıyor ama bir Josef olamıyor. Belki oynadıkça alışır.

Beşiktaş''ın forveti iyi dedik. Ortası da fena değil. Ama savunması sıkıntı. Zaten Alaves de Boyd''un kanatından gelişen 3''lü savunmayı bilmeyen 2 adamının da yetersizliğinden ikinci yarının başında beraberlik golünü attı. Jon Guridi isimli oyuncu bulduğu fırsatı kaçırmadı: 1-1.

Geçen sezon La Liga''dan sonundu olup düşen Alaves bile gördü Beşiktaş''taki madeni. 66''da La Fuente''nin golüyle 2-1 yenik duruma düştü.

Enteresandır ikinci yarıda Alaves tek kale oynadı maçı. O girdi, bu çıktı! Kim girerse girsin, kim çıkarsa çıksın. Bu Beşiktaş bu sistemle yürümez, yürümüyor da. Bu arada girenlerin arasında NKoudou''nun da olması dikkatimi çekti. Göndermek istediğin adamı oyuna almak da enteresan.

Sonuçta maç kaç kaç biterse bitsin; önemli değil. Adı üstünde hazırlık maçı. Ama artık Beşiktaş''ın da hazır olması lazım. Çünkü hazırlık dönemi bitiyor, lig başlıyor. Savunmada sıkıntı var demek de hafif kalıyor, kriz var kriz. Bu krizin sona ermesi için de 2 çok iyi stoper lazım. Doğru dürüst bir stoperin bile yokken 3 stoperli sistemle oynamakta inat etmek sonun başlangıcı gibi geliyor bana.

Bu kriz lig maçları başladığında da sürerse Valerien Ismael''i götürür; yönetimi de sıkıntıya sokar. Benden söylemesi.

İlgili Haberler