Bu telefon virüsü durduruyor. Yüzde 99,9 etkili

Bu telefon virüsü durduruyor. Yüzde 99,9 etkili
Korona virüs can almaya devam ederken, teknoloji sektörünün yenilikçi çözümlerine bir yenisi daha eklendi. Pandemi sürecinde cep telefonlarına dokunmak bile bir tehdit oluşturuyorken, İngiltere'den bu konuda bir çözüm geldi. İngiliz teknoloji firması Bullitt, dünyanın ilk antibakteriyel akıllı telefonunun ürettiğini duyurdu. Telefonun yüzeyinde bulunan iyonlar virüsün çoğalmasını engelliyor.

DHA'nın haberine göre,dünyayı etkisi altına alan korona virüs (Covid-19) salgının ardından teknoloji şirketleri hijyen yarışına girdi. İngiltere’de teknoloji firması Bullitt, bakterilerin çoğalmasını ve yayılmasını engelleyen ilk akıllı telefonu üretti. Cat S42 olarak adlandırılan akıllı telefonun yüzeyinde bulunan gümüş iyonlar, bakteri veya virüsleri öldürmese de patojenlerin yayılmasını önlüyor.
 

BAKTERİLERİ YÜZDE 99,9 ORANNINDA AZALTIYOR

Firma yetkilileri akıllı telefonun, bakteri sayısını 15 dakika içinde yüzde 80 ve 24 saat içinde yüzde 99,9 oranında azalttığını iddia etti.
 

ÇAMAŞIR SUYUYLA BİLE YIKANABİLİYOR

Telefonun üretici mühendisleri, cihazın tamamen su geçirmez olduğunu ve temiz kalması için düzenli olarak sabun ve su, dezenfektanlar ve hatta çamaşır suyu ile yıkanabileceğini açıkladı. Bullitt Group Başkan Yardımcısı Peter Cunningham, "Sağlık veya sosyal bakım ortamında çalışan müşterilerimiz için hayati önem taşıyor. Ürünümüz dünyada tek. Şimdiden yoğun talep alıyoruz" dedi.

ingilterede-dunyanin-ilk-anti-bakteriyel-telefonu-piyasaya-cikacak-4579-dhaphoto1.jpgingilterede-dunyanin-ilk-anti-bakteriyel-telefonu-piyasaya-cikacak-4579-dhaphoto2.jpgingilterede-dunyanin-ilk-anti-bakteriyel-telefonu-piyasaya-cikacak-4579-dhaphoto3.jpg