Buğra Kavuncu: Hedef İstanbul'da çift haneli oy oranı

Buğra Kavuncu: Hedef İstanbul'da çift haneli oy oranı
Yeniçağ'ı ziyaret eden İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İYİ Parti’nin halkın umudu haline geldiğini belirterek, “İddialıyız. İstanbul’daki oy oranlarımız çift hanenin altına inmeyecek” dedi.

Sümeyra Kırca / İSTANBUL

İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Basın Yayın ve Propaganda Sorumlusu Tarık Arık'la Yeniçağ gazetesini ziyaret etti. Gazete yöneticileriyle görüş alış verişinde bulunan Kavuncu, yerel seçim hazırlıklarıyla ilgili açıklamalar yaptı.

Göreve gelmesinin ardından yeniden teşkilatlanma çalışmalarına ağırlık verip 25 ilçede yeni yönetimleri belirlediklerini kaydeden Kavuncu, önümüzdeki hafta sonunda İstanbul'daki 39 ilçe teşkilatının tamamlanmış olacağını bildirdi.

img_0009.jpg

Yerel seçimlere dair çalışmalarını anlatan Buğra Kavuncu, "İstanbul'daki yapılanmayı tamamladık. Yerel seçimlerde iddialıyız. Geçen seçimde İstanbul'da tek haneli olan oy oranımızı bu seçimde çift hanelere çıkaracağız. Oy oranlarımız çift hanenin altına inmeyecek" dedi.

Yerel seçimde belediye başkanı adaylarının 1-15 Aralık tarihleri arasında başvuru yapacağına işaret eden Buğra Kavuncu şöyle konuştu:

img_0006.jpg

"Yerel seçimlerde insan odaklı belediyecilik anlayışına inanıyoruz. Mevcut zihniyetin hakim olduğu belediyelerde tamamen rant ön planda... Bu anlayışın değişmesi lazım. İnsanların, 'Benim kentim' dediği bir anlayışı getirmek istiyoruz."

İstanbul'un son 15 yılda beton yığınına döndüğünü vurgulayan Kavuncu, yeni semtlerde bile binaların üst üste yığıldığını belirtti. Kavuncu konuşmasına şöyle devam etti:  "Bazı eski semtlere bakıyoruz, buralarda dönüşüm zor, evet. Ama yeni semtlerde bile her yer bina ve beton çöplüğü. Altyapılar 10 bin nüfusa göre yapılmış ama nüfusa bakıyorsun 250 bin... Yeşili mahvediyor, insanı değil de parayı esas alıyorlar. Kendileri de itiraf ediyor, İstanbul'a ihanet ettik diye."

Kanal İstanbul projesiyle ilgili görüşlerini de açıklayan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, "Kuzeyden bir kanalla, tuzlu suyu güneye indireceğiz diyorlar. 3 tane tatlı su kanalını kullanarak... Bu tatlı su kaynaklarını yok edebilir. Çok tehlikeli, özellikle insan sağlığına tehdit oluşturan noktalar var. Bu vebalin altından kalkamazlar. Çok iyi düşünülmeli" diye konuştu.