Buğra Kavuncu: “İmamoğlu seçimi farkla kazanacak”

Buğra Kavuncu: “İmamoğlu seçimi farkla kazanacak”
İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Kavuncu, Ekrem İmamoğlu’nun seçimi farkla kazanacağını belirterek, AKP’nin kararın gerekçesini anlatmasının sebebinin tabanın buna inanmaması olduğunu söyledi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, 23 Haziran seçimi öncesi son durumu değerlendirdi. AKP tabanında seçimin iptal gerekçesi ve ‘çaldılar’ söyleminin karşılık bulmadığını belirten Kavuncu, ülkücülerin de İmamoğlu’ndan yana tavır aldıklarını ve İmamoğlu’nun seçimi farkla kazanacağını belirtti.

T24’ün sorularını yanıtlayan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“Alandan aldığımız tepkiler Ekrem İmamoğlu’nun açık farkla kazanacağı yönünde… YSK’nın kararına ciddi bir tepki var. Türkiye siyasetinde çok tartışmalar olmuştur ama millet demokrasi ve bir mağduriyet söz konusu olduğu zaman millet en sert tepkiyi vermiştir. Aynı trendi net olarak sahada görüyoruz. AKP’ye oy vermiş ve makul olarak gördüğüm insanlarla görüştüğümde bunun ciddi bir vicdan seçimi olduğu tepkisini gördüm. “

“İKTİDAR HALA KARARIN GEREKÇESİNİ ANLATMAYA ÇALIŞIYOR”

6 Mayıs’ta alınan karar sonrası iktidar lehine değişen hiçbir şey yok. İktidar kanadı hala neden bu kararı alma ihtiyacı hissettiğini anlatıyor. Biz bunu bitirdik. Zaten bunu ilk anda anlattık, gerekçeli kararla da bitirdik. İktidar kanadının hala iptal gerekçesini anlatmaya çalışmaları kendilerinin ve tabanın buna inanmadığını gösteriyor.

“ÜLKÜCÜLER DE DURUMA TEPKİLİ”

‘Çaldılar’ ithamı sadece muhalefete değil, kendi müşahitlerine de yapılmış bir ithamdır. Biz bunu siyaseten meramımızı anlatmak için kullandık diyorlar. Bunun anlatılabilir bir tarafı yok. Milliyetçi tabanın buna tavrı çok daha fazla. 1980’lerde cezaevinde yatmış ülkücülerin mesajları var. Bu hukuksuzluğa ortak olmamalıyız şeklinde tepkiler var.