Bülent Arınç canlı yayında Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın tahliyesini istedi

Bülent Arınç canlı yayında Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın tahliyesini istedi
Cumhurbaşkanlığı Yüksek istişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, Habertürk canlı yayınında yaptığı açıklamada Selahattin Demirtaş’ın tahliye edilebileceğini dile getirdi, yargıçlara, savcılara ve mahkemelere seslendi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek istişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, Habertürk’te Nedir Ne Değildir programına konuk oldu. Burada çarpıcı açıklamalarda bulunan Arınç Selahattin Demirtaş’ın tahliye edilmesi gerektiğini savundu.

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kitabını da okuduğunu ifade eden Bülent Arınç, Demirtaş’ın tahliyesinin sağlanabileceğini söylerken "Yargıçlar, mahkemeler, savcılar özgürlükçü düşünsünler. Bugün adalette yapılacak reformun temelinde yazmasa bile bu vardır." şeklinde konuştu.

Arınç, şu ifadeleri kullandı:

"Demirtaş 3-4 yıldır tutuklu. Tutukluluk cezaya dönüşmemeli. Demirtaş ile bizim 1-2 görüşmemiz oldu. Cezaevlerinde isyanlar, açlık grevleri olmuştu. Selahattin Demirtaş'ı tanımak veya onu yargılamak için onun yazdığı ‘Devran’ isminde kitap var. Ne olur onu alıp okuyun.

Ben corona süreci içinde bunu okudum. Belki Selahattin Demirtaş hakkındaki kanaatinizi değiştirmeyeceksiniz ama ve Kürtler ve Kürtlerin yaşadığı travmalar üzerinde kafanızda çok şeyler değişecek.

Ben Başbakan yardımcısı iken çözüm sürecinde bazılarının tahliyesi sağlanmıştı, bunun da tahliyesi olabilir."

Öte yandan Osman Kavala hakkındaki iddianameleri de okuduğunu dile getiren Bülent Arınç, tahliye edilmesi gerektiğini savundu.

İlgili Haberler