Bülent Arınç'a Adalet Bakanı'ndan yanıt!

Bülent Arınç'a Adalet Bakanı'ndan yanıt!
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'ın Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman ile ilgili sözlerine tepki gösterdi. Bakan Gül, Arınç'a yönelik, "Bu konuda savcının görüşünü açıklamasının eleştirilmesi doğru değil" dedi.

CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter'in FETÖ'den beraat eden damadı ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'a yönelik sözleri için, "Savcı bir hakim değildir. Bu konuda savcının görüşünü açıklamasının eleştirilmesi doğru değil" açıklamasında bulundu.

Gül, cemaat ve tarikatların bakanlıklara sızdığı iddialarıyla ilgili şunları söyledi:

Burada bir zihniyet anlamında hiç bir grubun devletin içinde örgütlü bir şekilde sızması, hiyerarşi dışında bir yapı oluşturulmasına asla izin verilemez. Devlet kendi kurumlarıyla ayakta durur. İlkeler, usüller bellidir. Hukukun üstünde hiçbir güç yoktur. Bu konuda herkesin inancı düşüncesi serbesttir. Bu mücadeleyi devlet asla izin vermez. Masum ve suçluyu da ayırt etmek çok önemli. Dindar kesimlerin hepsine de toptan halel getirmek asla doğru değildir.

BÜLENT ARINÇ'IN FETÖ'DEN BERAAT EDEN DAMADI

Bakan Gül, Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter'in FETÖ'den beraat eden damadı ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'ın açıklamalarına ilişkin, "Savcılık makamı yargılama makamı değil. Savcılık bir talepte bulunur, mahkeme karar verir. Savcı itiraz da edebilir. Savcı kanaatini ortaya koymuş. Savcı ihsası reyde bulundu eleştirisi teknik olarak doğru değil. Savcı bir hakim değildir. Bu konuda savcının görüşünü açıklamasının eleştirilmesi doğru değil" açıklamasında bulundu.