Bülent Ecevit bebek katili Apo’nun yakalandığını böyle duyurmuştu. İyi Partili Aytun Çıray paylaştı

Bülent Ecevit bebek katili Apo’nun yakalandığını böyle duyurmuştu. İyi Partili Aytun Çıray paylaştı
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda merhum Başbakan Bülent Ecevit’in, bebek katili Öcalan’ın yakalanmasının ardından yaptığı basın toplantısını hatırlattı. Çıray "Operasyon da... Açıklama da böyle yapılır." dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Twitter hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Merhum Başbakan Bülent Ecevit’in, bebek katili Abdullah Öcalan’ın yakalanmasının ardından yaptığı basın açıklamasını hatırlatan Çıray, paylaşımına "Operasyon da... Açıklama da böyle yapılır. Sade ama güçlü!" notunu düştü.

PKK''nın kurucusu terörist elebaşı Öcalan, 15 Şubat 1999''da Nairobi Havalimanı''nda bordo bereliler tarafından düzenlenen operasyonla yakalanarak Türkiye''ye getirilmişti.

Operasyonun başarıyla tamamlanması sonrası dönemin Başbakanı Bülent Ecevit, sabah konutundan ayrılarak Başbakanlık Resmi Konutu''na geçmiş burada Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Rasim Betir, Genelkurmay Harekat Başkanı, Başbakanlık Askeri Danışmanı Korgeneral Yaşar Büyükanıt ve MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun ile bir araya gelmişti.

Başbakanlık Merkez Binası''ndaki Bakanlar Kurulu salonuna, basın toplantısı için beraberinde MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun ile gelen Başbakan Ecevit, sözlerine, "Değerli gazeteci arkadaşlarım, sizlere ve aziz yurttaşlarıma bir haberim var." diyerek başlamış "Bu sabaha karşı saat 03.00''ten itibaren bölücü terör örgütü PKK''nın başı Abdullah Öcalan Türkiye''dedir." ifadelerini kullanmıştı.

Başbakan Ecevit, şöyle devam etmişti:

''''Dünyanın neresinde olsa devletimizin onu ele geçireceğini söylemiştik. Bu devlet sözü yerine getirildi. Şehit analarına verilen söz yerine getirildi. Bütün dünyadan dışlanan Abdullah Öcalan, sonunda kendini Türkiye''nin kucağında buldu. Yaptıklarının ve yaptırdıklarının hesabını, bağımsız Türk adaletine verecektir. Bölücü terörle Türkiye''de bir yere varılamayacağını, devletimizle baş edilemeyeceğini artık herkes anlamalıdır."

Başbakan Ecevit, konuşmasında Abdullah Öcalan''ın nasıl yakalandığına ilişkin bazı bilgileri de paylaştı. Bu konuda ayrıntılara giremeyeceğini ifade eden Ecevit, "12 gündür değişik kıtalarda, ülkelerde sürdürdüğümüz yoğun ve sessiz bir izleme sonucunda yakalandı. Türkiye''de bu operasyonu bilen sadece 10 yetkili vardı. Hiçbir haber sızmadı. En küçük bir sızma olsa operasyon sonuç veremezdi. Bu operasyon Genelkurmayımız ile MİT''in tam bir uyum içinde çalışmaları sayesinde başarıldı. Kendilerine tebriklerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Güç bir iş başarıldı. Bundan sonrası bağımsız yargının yetki alanındadır." diye konuşmuştu.