Bulgaristan'dan Avrupa Birliği'ne Türkiye çağrısı

Bulgaristan'dan Avrupa Birliği'ne Türkiye çağrısı
Avrupa Birliği (AB) ile görüşme yapan Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Suriye'deki durum ve sığınmacılar konusunda "Türkiye’nin yalnız bırakılmaması gerektiğini" söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bugün gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin hemen ardından Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Gertrud von der Leyen ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Borisov, Erdoğan'la ele aldıkları konular hakkında kendisine bilgi verdiğini ifade etti.

Başbakanlık basın merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Borisov'un Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye ile iletişim kanallarını açık tutması konusunda çağrıda bulunduğu kaydedildi.

Görüşmede, Türkiye'nin her geçen gün mülteci akını sorunu ile tek başına başa çıkması gerektiği hissine kapıldığını vurgulayan Borisov, bunun kimsenin çıkarına olmadığını dile getirdi.

Türkiye ile iyi komşuluk ilişkilerine önem verdiklerini kaydeden Borisov, aynı zamanda AB'nin dış sınırı olan Bulgaristan-Türkiye sınırının korunması yönünde iki ülkenin ortak çabalarına dikkat çekti.