Burak Elmas'tan flaş açıklama! 'Sizlerden rica ediyorum' dedi ve bakın ne istedi?

Burak Elmas'tan flaş açıklama! 'Sizlerden rica ediyorum' dedi ve bakın ne istedi?
Galatasaray Başkanı Burak Elmas, olağan mali genel kurul toplantısında üyelere seslendi

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, sarı kırmızılı kulübün olağan mali genel kurul toplantısında bir konuşma yaptı.

Elmas, şunları söyledi:

- Dün gece kendi başıma iç muhasebemi yaptım. Ben sizlerin arasından çıkmış, Galatasaray''ı çok seven, bir arkadaşınız, kardeşiniz, ağabeyinizim. Sizler adına mücadele ediyorum.

- Tribünde tezahürat yaparak başlayan Galatasaraylılığım, üye ve yönetici olarak devam etti. Başkan olarak hizmet etme şansını buldum. 

- Bugün Galatasarayımız faiziyle birlikte 2.5 milyar TL borç servisi yapmak zorunda olan, bütün gelirleri bankalar tarafından önce vergi ödemeleri kesildikten sonra kullandırılan, hiçbir popüler kararı kaldıramayacak mali yapıya sahip. 15 sene gecikmiş kurumsallaşma var. Yapmak mecburiyetinde olduğumuz kurumsallaşma hamlesi var.

- Öncelikle birlikte hareket etme kabiliyetine sahip olmalıyız. Geçmişte şahsen benim başkan olarak yapmış olduğum hatalar olabilir. Galatasaray''ın bu duruma gelmesinde üye olarak katkısı olmayan yoktur. 

- Bundan sonra hata yapma lüksümüz yok. Birlik beraberlik adına tüm çabayı gösterdik. Herkese el uzattık. Geldiğimiz noktada maalesef bu birleşme irademizin hala sonuç bulmadığını görüyorum. 

- Sponsor geliyor, sponsora gidip ''ya bu yönetime çok destek veriyorsun, bekle, fazla destek verme'' diyenler var. Bunlar aramızda. Kontratları yalan yanlış medyaya verenler var. Her sponsora bu parayı veremez diyenler, destek yerine eleştiri yapanlar var. 

- Birlik beraberlik sağlamamız gereken dönemde, Galatasaray''ın belki de tarihinin en zor döneminde, FFP''nin radikal olarak değiştiği dönemde, Spor Yasası''nın geldiği dönemde biz hala cambaza bak yapıyoruz. Galatasaray artık cambaza bakamaz. Bir karar vereceksiniz, bugünkü oylamadan farklı bir karar. 

- Yaptıklarımızı yaparak, hedef tahtasına koyarak, ana konulardan çıkarak Galatasaray''ı buralardan çıkaramayız. 

- Benim için Galatasaray, bir kulüpten çok daha fazlası, bir değerler bütünü. Değerlerden bahseden bazı arkadaşlarımız bunları uygulamıyor. Bizi bir arada tutan bu değerlerdir. 
- Sahada sonuç bugün olur, yarın olmaz. Önde oturan bazı kişiler sadece sonuçlara baksalardı ne Florya olurdu, ne Derwall olurdu, ne Avrupa kupaları olurdu. 

- Biz Galatasaray''ın kurtuluşu için mücadele veriyoruz. Her türlü mücadeleye hazırız. Ama çalışmak istiyoruz, her gün çıkan dedikodularla uğraşmak istemiyoruz. Bu sadece bizler için değil, bizler geçiciyiz. Bu her gelecek başkan, yönetici için geçerlidir. 

- Ben kurullarımı Galatasaraylıların tartışmayacağı isimlerden seçmek istedim. Bu kurulların çok önemli işleri var. Her kararı tartışırsak nasıl çalışılacak? Maalesef çok zor.

- Konuşulan konular. 6 ayda ne yaptılar diyorlar. Sabahtan akşama kadar görevimiz olduğu için ve severek arkadaşların tamamına yakın kulüpte çalışıyoruz. Sabah bir toplantı yapıyoruz, diyoruz ki bugün ne yaparsak Galatasaray''a zarar veririz. Bu çok büyük bir haksızlık! Asla kabul etmiyorum. Bizi eleştirenleri kulübe çağırıyoruz, anlamaya çalışıyoruz. Maalesef biz başarıyı sahiplenmekte gösterdiğimiz hızı, kötü giden işlerde birilerine zimmetlemede de gösteriyoruz.

- Bir çok söz verdik, evet. Çoğunu aynı anda harekete geçirdik. Bazılarının zamanı hemen olmamış olabilir, bazılarında değişiklikler olmuş olabilir. Sezon sezon bakınca 10 milyon dolardan fazla sponsorluk getirdik. Toplam 30 milyon dolar ilave kaynak yarattık. Bugüne kadar herhangi bir finansal borçlanma gerçekleştirmeden kendi içimizde yarattığımız kaynaklarla bugüne geldik.

- Tüzük çalışmamızı çok hızlı bir şekilde yaptık, üyelerimizle paylaştık. Bana dediler ki; sizin yönetime çok tepki var, ne getirirseniz getirin geçmez. Bu tüzüğü heba etmeyin dediler. Bu bizim için değil ki senelerdir konuşuluyor.

- Diğer konu ada. Uzun zamandır devam eden, bizim de camia olarak hatalar yaptığımız çözülememiş bir hukuki mücadeleydi. Biz doğru ve hızlı bir şekilde çözeceğimizi söyledik; aramızda hukukçu üyelerimiz var. Herhalde 6 ay gibi kısa bir sürede kararın çıkmasının ne kadar zor olduğunu biliyorlardır. Tüm paydaşlarımıza teşekkür ettik, adaya çıkıp fotoğraf çektirmedik. Fakat gördüm ki ciddi bir başarı paylaşma yarışı var. Herkes ben yaptım diyor, ben ben yaptım demiyorum, arkadaşlarım ben yaptım demiyor. Arkada uğraşan isimlerini bile duymadığınız çok önemli arkadaşlarımız var. Kimse ben yaptım, o yaptı demesin. Bunu Galatasaraylılar yapmıştır. Emeği geçen 20''den fazla kişi sayabilirim. Onlara teşekkür ediyorum. Ada konusunda yönetimlerde yer almış herkese teşekkür mektubu yazdım. Galatasaraylılık bunu gerektirir. İmar durumuyla ilgili çalışmalar var. Yazın üyelerimize havuzu ve restoran bölümünü açıyoruz.

- Kemerburgaz konusunda devam ettik. Belediyeyle, bakanlıklarla, hepsiyle görüşüldü. Proje için imar ön onayımızı aldık. Başvurumuzu yaptık. Umuyorum önümüzdeki ay onaylanacak. Hepimizin hızlı şekilde bitmesini arzu ettiği yeni tesisimiz için inşaata başlayacağız.

- Florya konusu. Çok uğraştık. Eski başkanlarımızla görüş alışverişinde bulunduk. Projenin ne olduğunu söylememiştim. Üzerinde çok uzun çalıştığımız proje. Kemerburgaz''a taşınıp Florya''dan gelecek gelirle 3 yıl için tüm banka borçlarımızı kapatmayı düşünüyoruz.

- Mecidiyeköy binamız. Sayın Başkanımız Dursun Özbek zamanında başlanan bir proje. İçi uzun zamandır boş duruyor. Burada da hem inşaatı içinde yapıp 5 ayda bitireceğimiz, hem de ciddi gelir getirecek bir kiralamayla yurt yapılması için anlaştık. Florya''yı imzaladıktan sonra onayına sunacağız.

- Son olarak sizlerden şunu rica ediyorum. Burada vereceğimiz karardan ziyade her ne karar olursa olsun, biz genel kurulun iradesini sonuna kadar kabul ettiğimizi söylemiştik. Bu genel kurulun gerilmesini, kavgalı geçmesini, buradan eleştiri değil üslubun Galatasaray''a yakışmayan şekilde olmasını isteyen dışarıdan çok fazla, içeriden de birkaç kişi var, buna izin vermeyin. Galatasaray fikri hür, vicdanı hür camiadır. Buradan birlikte çıkalım. Yaşasın Galatasaray!"