Büşra Kayıkçı'yı eleştiren Ebubekir Sofuoğlu'na Ertuğrul Özkök'ten zehir zemberek yanıt

Büşra Kayıkçı'yı eleştiren Ebubekir Sofuoğlu'na Ertuğrul Özkök'ten zehir zemberek yanıt
Ertuğrul Özkök, İstanbul Caz Festivali genç caz kategorisinde finalist seçilen Büşra Kayıkçı'yı 'kapalı kızların piyano çalmasını doğru bulmadığını' beyan ederek sert sözlerle eleştiren Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'na "Senin meselen başka" diyerek tepki gösterdi.

Daha önce "Google'ı II. Abdülhamid buldu" diyen Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, başarılarıyla adından söz ettiren ve 27. İstanbul Caz festivali genç caz kategorisinde finalist seçilen piyanist Büşra Kayıkçı'yı piyano çaldığı için sert sözlerle eleştirmişti.

Kayıkçı'nın başörtülü şekilde piyano çalmasının yanlış olduğunu savunan Sofuoğlu, şu paylaşımda bulunmuştu:

* Kıyamet alametleri!

* Mesela; Alkol gurmeliği gibi bir festivalde de finale kalan bir başörtülü görecek miyiz?

* Fahri Kainat Efendimiz SAV: "Faydasız ilimden Allaha sığınırım" buyurmuş

* Kaçtır söylüyorum: Bunlar bizden değiller ve bunların erkek versiyonlarını da bizden sanmayın!

2-180-001.png

ERTUĞRUL ÖZKÖK'TEN SERT TEPKİ GELDİ

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, İstanbul Caz Festivali genç caz kategorisinde finalist seçilen Büşra Kayıkçı'yı hedef alan Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'na bugünkü köşesinde tepki gösterdi.

Özkök, şu ifadeleri kullandı:

"Kendine tarih profesörü diyen biri çıktı.... Adı da Ebubekir Sofuoğlu... Sakarya Üniversitesi’nde hocaymış... Arkadaş muhafazakâr ya... Başörtülü kız caz mı çalar... Dayanmış mesajı: 'Kıyamet alametleri... Alkol gurmeliği gibi festivalde de finale kalan bir başörtülü görecek miyiz?' Bu arkadaşı biliyorsunuz... Hani 'Google’ı Abdülhamid buldu' diyen müthiş tarihçi...

"AYIP YAHU!"

Hiç uğraşma hocam... Başörtülü kızları böyle şeylerden kurtarmanın yolu kolay, formülü belli... Kur konser salonunun kapısına bir ikna odası göster kızcağıza imanın yolunu... De ki... 'Kızım başörtüsü ile caz piyanosu çalmak günah... Ya salona girerken başörtünü çıkar... Ya peruk tak... Ya da Sibel Eraslan romanlarının trajik muhafazakâr kahramanı gibi git kazıt kafanı...' Ayıp yahu... Bu ülkenin başörtülü kızları sadece bağlama mı çalacak yani... Sadece türkü mü çığıracaklar..."

"AMA KURTULUŞUN YOK HOCAM"

Biliyorum hocam, senin derdin, korkun başka... Çünkü caz özgürleştirir... O yüzden senin için açık ve yakın tehlike... Ama kurtuluşun yok hocam... Sen tarihin tozlu rafları arasında kaybolurken, bu ülkenin başörtülü kızları caz da çalacak... Büyükelçi, savcı, hâkim, işkadını olacaklar... Şef de olacaklar, gurme de olacaklar... Bir de şu an senin oturduğun kürsülere oturup çocuklara gerçek tarihi anlatacaklar... Senin Google’ı bulan Abdülhamid tarihini değil...

 

İlgili Haberler