Dünyanın en zengin isimlerindenBill Gates, aylardır etkisi devam eden korona virüsle ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Microsoft'un kurucusu, Bill Gates, sonuçların çok geç çıkması nedeniyle korona virüs testlerinin çoğunun "israftan başka bir şey olmadığını" savundu.

CNBC Televizyonu'nda konuşan Gates, virüs taşıyan kişilerin hastalığı başkalarına bulaştırmaması için sonuçların daha erken çıkması gerektiğini söyledi, "Sonuçları üç günle bir hafta arasında bir sürede çıkan testler içinparaödemek delilik." dedi.

ABDSağlık Bakan Yardımcılarından Oramiral Brett Giroir datestsonuçlarının geç çıktığını kabul ederek "Sonuçları 24 saat içinde alabilmeliyiz. Ama henüz o noktada değiliz." diye konuştu.

Giroir,ABD'deki korona virüs testlerinin ticari laboratuvarlarda yapıldığını ve ortalama sonuç alma süresinin 4,27 gün olduğunu belirtti.

Gates, geçtiğimiz haftalarda da Bloomberg'e yaptığı açıklamada korona virüs salgınının dünyaya trilyon dolarlara mal olacağına dikkat çekmişti.