Bütün Rize neden ağladı

Bütün Rize neden ağladı

CEVAT KOL / Yeniçağ

Ligde kalma mücadelesi veren Rizespor ile Avrupa kupalarına katılmak için zirve yarışını sürdüren Başakşehir karşılaştı. İki takım ideal kadroları ile sahada yer aldı. Çay diyarı yeşil mavililer dem vermemekte ısrarcı. Ligde oynadığı son 9 karşılaşmada 7 puan topladı.

Kontrollü futbol ile oyuna başlayan Rizespor ve Başakşehir çeyrek saat içinde ortaya koydukları futbol ile uyku öncesi ninni gibiydi. Akılda kalan zorunlu oyuncu değişikliğiydi. Sakatlanıp hastaneye kaldırılan Serdar Gürler, yerini Deniz Türüç’e bıraktı. İki takımın kulübeleri bu futboldan memnun kalmamış olmalı ki kulübenin dışında çizgiye yakın takımlarına çeki düzen vermek işin epey bir efor sarf ettiler. İki takımda yarım saatlik süre dolmadan şutlarla kalecileri test ettiler. Başakşehir istediği golü Trezeguet ile 34.dakikada buldu. Ofsayt gerekmesi ile iptal edilen VAR ile tescil edilen gol ile 1-0 öne geçti. Ev sahibi takım ilk yarıda taraftarını mutlu edecek bir oyun ortaya koymadı. İlk yarıda gülen taraf konuk takım oldu.

İkinci yarı toparlanması gereken Rizespor kalesinde ikinci golü gördü. Trezeguet kendisinin ve takımının ikinci golünü atarak atmacanın kanatlarını kırdı. Rizespor kulübesi oyuna üç oyuncu hamlesi yaparak müdahale etti. Cemali, Pohjanpalo ve Sabo oyundan alındı. Yerlerine Eren, Papiss Cisse ve Boyd’u aldı. Bu değişiklikler çare olmadı. Evinde kaybeden atmacaların işi zor.

Başakşehir Avrupa için zirve inadını sürdürürken. Çaykur Rizespor dem vermemekte inadını sürdürüyor. Bu yolun sonu iyi değil. Tehlike çanları çalarken, Hamza Hamzaoğlu içinde tribünler sesini yükseltmeye başladı. Rizespor’da uykusuz gecelerde demli çay içme günleri başladı...

Yazarın Diğer Yazıları