Büyük depreme hazırlık zamanı

Dikkat ettiniz mi? Ülkemiz sık sık her yerinden  sallanıp duruyor. Bu defa Bingöl'ün Karlıova ilçesi yoklandı.

Zaten gün geçmiyor ki 5.5'ler, 5.7'ler bir tarafları sarsmasın. Yapılan açıklamalardan anlaşılan o ki bölgenin altından halı çekilmiş gibi oldu.

Bu yöredeki fay hattı uzun; Bingöl'den başlayıp Hatay'da sona eriyor. Kuzey batı hattı da İstanbul'daki fay hattına bir başka kol uzatmakta.

Zaten salgın için yapılan hastanelerin Marmara depremine hazırlık amaçlı planlandığı gerçeğini kim inkar edebilir?

Sakın şom ağızlı demeyin ama ben beklenen büyük depremin çok yaklaştığına inananlardanım.

Allah sonumuzu hayır eyleye.

Hain hedefler yerle bir oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri müthiş bir iş başardı. Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe-Kartal Operasyonu ortalığı ayağa kaldırdı. Sonuçta sınır güvenliğimizi tehdit eden teröristlere ait barınak, sığınak ve mağaralardan oluşan 81 hedef imha edildi. Kahramanlarımızı kutlarım.

Hakem hataları ve Muslera faciası

Korona virüs salgını dolayısıyla ara verilen Süper Lig'de perde yeniden açıldı ama sanki her şey yerinde sayıyor... Hakemlerin rezil rüsva yönetimine şahit olmaya devam ediyoruz. Rize-Galatasaray maçında bir ofsayt kaldırılmadı, hakem maçı devam ettirdi. Sonu Muslera faciası ile noktalandı. Türk futbol camiasının gözdesi Uruguaylı kaleci ayağı  iki yerden kırılınca trajik biçimde sezonu kapattı.

Kabus gibi

Fatih Terim'in önemli kaybı bununla da kalmadı, Mariano'nun da çapraz bağları parçalandı. Donk'un sarı kart cezalısı durumuna düşmesi, Adem Büyük'ün de 90. dakikada çift sarı karttan kızarması Galatasaray için felaketler dizisinin tuzu biberi oldu. Bu arada Başkan Mustafa Cengiz'in de ağır hastalığının nüksettiğini hatırlatalım.

Sonuç olarak; izlediğimiz üç maçta bizim hakemlerin kötü yönetimleri unutulur gibi değildi.

Ne bu cehalet?

TRT'nin korona günlerinde dikkatimi çeken yarışmasından söz edeceğim. Soru Küpü'nde ev ev dolaşılıp üç aile yarıştırıldı. Bu küp genel cehaletimizi ortaya koydu. Üç aileye sorulan hepsi birbirinden kolay sorulara verilen 15 cevaptan sadece üçü doğruydu. Oysa Beşini bilen beş bin TLkazanacaktı.

Kurufasulye; yiyebilirsen ye

Kimi Bakanlar dahi doğruyu söylemiyor. Süt ve süt ürünlerinin durumu ortada. Basit bir örnek vereceğim. Mesela, kurfasulye... Migros'tan alırsanız, sıradan çeşidinde bir anda 6.75 lira kazık yiyorsunuz.  Dermesonu örnek verirsek, Türkiye'nin en ucuz kurufasulyesi. Dikkat edin, İspir fasulyesinden söz etmiyorum. Dermeson burada tam 21.75 TL. Bunu herhangi bir markette 15 TL'ye satın almanız mümkün.

Palavra battı

FOX TV'de Necmettin Erbakan döneminde başlatılan fonlar meselesi ele alındı. Buradan işsizlik konusuna gelindi. Meliha Okur ve Merve Yıldırım işsizlik sorununu enine boyuna incelediler. Türkiye'de en az 21 milyon işsiz olduğunu ispatladılar. Sonunda "İşsizlik düştü" diyenlerin palavrasının ipliğini pazara çıkardılar.

Tadı kaçtı

Tek canlı eğlence programı Çok Güzel Hareketler Bunlar 2 hiç keyif vermez oldu. Yılmaz Erdoğan ile güzel bir köpek ve alkış efektleri mevcuttu. Fakat buna rağmen senaryolar hiç değişmiyor. Hocalar ve dersane hikayeleri artık sıktı.

Bir Demet Tiyatro olmasa BKM için söylenecek tek kelime: Fiyasko. Hatta, "Bir  halta yaramaz hale geldiler" demek çok doğru olacak.

Günün Sözü:

Kendi kendini sorguya çeken kişi daima kötü cevap alır. Emile Alain

 

dfs-004-001-011-001-001-001-002-016-1-007.jpg

Yazarın Diğer Yazıları