Büyükada'yı salya sardı. Kimse sahilde duramıyor

Büyükada'yı salya sardı. Kimse sahilde duramıyor
Büyükada'yı deniz salyası da olarak bilinen müsilaj sardı. Müsilaj, dibe çökmesi halinde deniz canlıları için büyük tehlike oluşturuyor. Bu görüntünün hiç hoş olmadığını belirten adalılar, kötü koku nedeniyle sahile çıkıp hava almanın mümkün olmadığını belirtti.

Marmara Denizi''nde sık sık görülmeye başlanan deniz salyası da olarak bilinen müsilaj bu kez Büyükada''yı sardı. Dibe çökmesi durumunda deniz canlıları için büyük tehlike oluşturan deniz salyası, ada sakinlerinin endişelenmesine neden oldu. Kokusundan rahatsız olan adalılar, sahile hava almaya bile çıkamadıklarını ifade etti. Adayı saran deniz salyası havadan drone ile görüntülendi.

"NORMAL BİR KİRLİLİK OLMADIĞI ÇOK BELLİ"

Sahili saran bu görüntünün hiç hoş olmadığını belirten Büyükada sakini Rümeysa Uzun, "Arkadaşlarımla sahile gezmeye geldik. Ancak denizin çok kirli olduğunu fark ettik. Başlarda denizde ne olduğunu anlamadık ama normal bir kirlilik olmadığı çok belliydi. Kokusu çok kötü. Görüntüsü de hiç hoş değil. Bir adalı olarak denizlerdeki bu durum bizi çok rahatsız ediyor. Geçen senelerde sahilde böyle bir şey görmemiştik" diye konuştu.

"KOKUDAN DURAMIYORUM"

Artık adada sahile çıkıp hava almanın mümkün olmadığını söyleyen Merve Çelik de "Sahile hava almak için geldim. Ancak sahilin pek hava alınacak hali kalmamış. Şu an kokudan duramıyorum. Denizin bu kötü haliyle temiz nefes almak pek mümkün olmuyor" ifadelerini kullandı.

"FAZLA GÖRÜLMEYE BAŞLADI"

Gün geçtikçe deniz salyalarının arttığını belirten Ozan Emre Gündürü ise, "Sahile çok seyrek geliyorum. Deniz salyalarının özellikle kokusu bizi çok rahatsız ediyor. Bu şikayetlerimizi belediyeye bildirmemize rağmen bir dönüş alamadık. Deniz gün geçtikçe deniz salyaları yüzünden daha kötü olmaya başladı. Eskiden bu kadar çok yoktu son zamanlarda daha fazla deniz salyası görülmeye başladı" dedi. (DHA)

İlgili Haberler