Caddebostan Sahili'nde mülteci akını

Caddebostan Sahili'nde mülteci akını
İstanbul’un Kadıköy ilçesinde bulunan Caddebostan Sahili, Suriyeli mültecilerin akınına uğradı. Sahilin fotoğraflarını çeken vatandaşlar sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda çevrenin kirletildiğini ve sahilde vakit geçiremez hale geldiklerini belirterek duruma tepki gösterdi.

Caddebostan Sahili'nde her yer çöp. Sahilde vakit geçirmek imkansız hale geldi

İstanbul’un meşhur Caddebostan sahili''ndeki plaj mülteci akınına uğradı. Caddebostan Sahili''nin son halini sosyal medya üzerinden paylaşan vatandaşlar duruma tepki gösterdi. 

Caddebostan Sahili''nin ilk kez bu hale geldiğini söyleyen bir Twitter kullanıcısı, "Kadikoy halki olarak caddebostan sahili ilk defa boyle bir durumla karsilasiyor ,hic mi denetim yapmiyorsunuz? Heryere tuvaletlerini yapiyorlar pislikten gecilmiyor? Yeni icraatlar yaparken eskileri keske bozmasaydiniz!" ifadelerini kullandı.

Başka bir Twitter kullanıcısı ise Caddebostan Sahili''ndeki mülteci akını ile ilgili şunları söyledi:

"Bu da Kadıköy sahillerini ele geçiren, ( Burası Caddebostan) tatilde burada uyuyan, WC kapalı olduğu için çis, kaka vs intiyaclarını yola ve denize bırakan sığınmacılardan örnek. Ümraniye-Göztepe 60.yıl parkı, Bağdat caddesi metro hattı bitince kim bilir neler yaşanacak..."

Duruma ilişkin Ekşi Sözlük’te yapılan paylaşım ve fotoğraflar şöyle:

20-30 kişilik gruplar halinde sahilde konaklıyorlar çoluk çocuk. piknik tüpleri, yataklar. resmen yazlığa gelmişler. Sabah erkenden de plajda alıyorlar soluğu.

Milletin spor yapmak için kullanacağı spor aletlerinin, bankların üzerinde uyuyanlar var.

Kendi memleketinde kendini yabancı hissetmek isteyen, çocuğuyla sahilde yürürken kendini güvensiz hissetmek isteyen herkes an itibariyle Caddebostan sahile inerek durumu görebilirler. Her on Türk vatandaşına karşılık yüze yakın Suriyeli var. Para isteyenler, yemek isteyenler, vermediğinizde arapça veya anlamadığınız bir dilde bir şeyler söyleyenler. Bunun adı kesinlikle ırkçılık değil.

Bir kadının o plajda bikini ile denize girmesini imkânsız hale getirmişler. Çünkü %80 erkek, %20 kadınlar ve kız çocukları dahi tesettürle denize giriyor.

Her yer çöp. Hoş bunu bizim insanlarımız da yapıyordu zaten ama sonuçta bizim vatandaşımız eğitememişiz çevre bilinci verememişiz diyebiliyorduk.

İlgili Haberler