Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg veri ihlali sebebiyle hapis cezası alabilir

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg veri ihlali sebebiyle hapis cezası alabilir
Cambridge Analytica veri ihlali skandalı sebebiyle Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, District of Columbia Başsavcı Karl A. Racine tarafından başlatılan yeni dava başvurusuyla sanık yerine konulabilir.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Siyasi analiz firması Cambridge Analytica, 50 milyondan fazla Facebook kullanıcısının bilgisine yasal yolların dışında erişim elde etmişti. Facebook ise verileri “yanlış kullandığını” kabul etmişti. Bir süre sonra bu sayının 87 milyon kullanıcıya kadar ulaştığı ortaya çıkmıştı.

Dört yıl sonra District of Columbia Başsavcı Karl A. Racine tarafından başlatılan yeni dava başvurusunda “veri ihlali zincirinin ayrılmaz bir parçası” olarak görülen Zuckerberg''i sanık yerine koymak istedi. Verilerin kötüye kullanılmasının sebebini Mark Zuckerberg olarak gördü.

Facebook özür diledi, CEO Mark Zuckerberg soruları yanıtlamak için ABD Kongre’sinin önüne çıktı ve Facebook’a 5 milyar dolarlık rekor para cezası kesildi.

Başsavcı Racine, bu skandaldan etkilenen her kullanıcının maddi tazminat alması gerektiğine inanıyor. Zuckerberg, bu parayı ödemezse hapis cezasıyla da karşı karşıya kalabilir.

 

İlgili Haberler