Can Ataklı açıkladı: Şişli Etfal’in iki yıldır açılamamasının sırrı ortaya çıktı

Can Ataklı açıkladı: Şişli Etfal’in iki yıldır açılamamasının sırrı ortaya çıktı
Yapımı iki yıl önce tamamlanmasına rağmen, Şişli Etfal Hastanesi’nin neden bir türlü yeni binasına taşınamadığının sırrı ortaya çıktı.

Korkusuz yazarı Can Ataklı, İstanbul’un en köklü hastanelerinden biri olan Etfal’in Seyrantepe’deki yeni dev ve modern binasının “zemin etüdü doğru yapılmadan” inşa edildiğini yazdı.

Konuyu bilen uzmanlarla konuştuğunu ifade eden Ataklı, hastanenin altı sağlam olmadığı için aşağı doğru kaydığını, hizmete açılması halinde oluşacak yoğunluk nedeniyle bu kaymanın hızlanacağını ve hemen alt yanındaki Galatasaray Stadını’da tehlikeye sokacağını aktardı.

Kayan binanın, skandalın ortaya çıkmaması için yıkılmadığını  iddia eden Ataklı, “hizmet değil hezimet” ifadesini kullandı.

Can Ataklı’nın yazısı:

Bundan tam 4 ay önce, 10 Nisan 2020’de bu köşede “Bu koca hastane iki yıl önce bittiği halde neden bomboş duruyor?” başlıklı bir yazı yazmıştım.

İstanbul’un en eski hastanelerinden biri olan Şişli Etfal Hastanesi için Seyrantepe’de hemen Galatasaray Stadı’nın biraz üstünde yepyeni bir bina yapılmıştı.

Bu yeni binada tıbbi olarak her şey bulunacaktı ve İstanbul halkına hizmet veren en iyi hastanelerden biri olacaktı.

Oysa yapımına bu hastaneden çok sonra başlanan devasa şehir hastaneleri bile bitti ama Şişli Etfal bir türlü taşınıp yeni binasında hizmete açılamadı.

Hastanenin taşınmaması konusunda birçok dedikodu vardı.

O yazımda “Bende bazı bilgiler var ama spekülasyon olmasın diye şimdilik yazmıyorum, kesinleşince yazarım” demiştim.

Geçen süre içinde hiçbir açıklama yapılmadı, buna karşı konuyu bilen bazı kaynaklardan bilgiler aldım.

Bu dev ve modern hastanenin açılamamasının tek sebebi “zemin etüdünün düzgün yapılmamış olması” imiş.

Konuyu bilen ama isimlerini açıklamak istemeyen uzmanlar, “Hastanenin altı sağlam değil, bu nedenle aşağı doğru kayıyor. Eğer hastane hizmete açılırsa oluşacak yoğunluk nedeniyle bu kayma hızlanacak, hemen alt yanındaki Galatasaray Stadı bile tehlike altında” dediler.

Belli ki hizmet, hezimete dönüşmüş durumda.

Hastaneyi açmaya elbette cesaret edemiyorlar ama foya ortaya çıkacak korkusu ile yıkamıyorlar da.

Bakalım bundan sonra ne olacak?