Can Ataklı korkusuzca yazdı. AKP’nin iktidardan gitmemek için ne yapacağını açıkladı

Can Ataklı korkusuzca yazdı. AKP’nin iktidardan gitmemek için ne yapacağını açıkladı
Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, TL’nin dolar kuru karşısında hızla değer kaybetmesini protesto eden vatandaşlar ile onları hedef alan açıklamalarına ilişkin dikkat çeten bir tespitte bulundu. Ataklı, “Bu iktidar gitmemek için elinden geleni yapacaktır. Herkesin çok dikkatli, sorumlu ve sağduyulu olması gerekiyor.” dedi.

AKP’nin iktidardan gitmemek için ne yapacağını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın Kabine Toplantısı sonrası düşük faiz politikalarında kararlı olduklarını açıklaması ve Merkez Bankası’nın faiz indiriminin ardından Türk Lirası dolar kuru karşısında salı günü rekor şekilde düşüş yaşamıştı.

Güne 11,41 ile başlayan dolar 13,50 seviyelerini gördü. Dün en düşük 10,95, en yüksek 11,47 seviyelerini gören dolar kuru, günü 11,4061 seviyesinde kapatmıştı. Güne 12,82 ile başlayan Euro kuru da 15,20 lira ile rekor tazeledi. Yaşanan kur krizi başta İstanbul ve Ankara olmak üzere bir çok ilde vatandaşlar tarafından sokaklarda protesto edildi.

Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, bugünkü yazısında o protestolara ve iktidar temsilcilerinin onları hedef alan açıklamalarına ilişkin dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Protestoları hatırlatan Ataklı, “Saray trolleri anında harekete geçti ‘Akıllı olun, reisimizin bir işaretiyle sokaklara ineriz, 15 Temmuz’da yarım kalan işi temizleriz’ türü mesajlar dolaşmaya başladı ortalıkta.” ifadelerini kullandı.

Ataklı, Erdoğan’ın Başdanışmanı Oktay Saral’ın “Bilumum muhalefet; Hepinizin canı cehenneme! Siz asla ve kat’a bu ülkeye ait değilsiniz ve olamazsınız. Bu kadar mı ülkesinin bekasına kastedilir! Siz hükümete değil ülkeye muhalefet ediyorsunuz, yazıklar olsun! Siz mi ülkeyi yönetmeyi talipsiniz… Hadiyin oradan müptezeller!” ifadesi ile Alaattin Çakıcı’nın “Sokağa çıkan vatandaşlarımıza CHP ve HDP’nin uluslararası provokatörlerinin bu kışkırtmasına fırsat vermeyiniz. Devlet sahipsiz değildir. Devletinize lütfen güvenini” ifadelerini hatırlatarak, “Bu iktidar gitmemek için elinden geleni yapacaktır” dedi.

Ataklı yazısının sonunda şu uyarılarda bulundu: Herkesin çok dikkatli, sorumlu ve sağduyulu olması gerekiyor. Muhalefet bu konuda mutlaka öncü görev üstlenmek durumundadır

İşte Ataklı’nın yazısının ilgili bölümü:

“Gitmemek için akla gelen her şeyi yapabilirler

Ekonomi berbat.

Dolar aldı başını gidiyor.

Fiyatlar füze gibi.

Üstelik giderek bazı malların bulunması da zorlaşıyor.

Erdoğan’ın marketlerinde bazı gıda ürünlerine sınır konmaya başladı.

Birçok markette raflar boşalıyor. Yakında her şeyin karaborsaya düştüğünü görebiliriz.

Millet tepkili, öfkeli.

Buna karşı iktidar bir taraftan hiçbir şey olmuyormuş gibi davranırken diğer taraftan da halkı tahrik etmeyi, tehdit ve şantajlarla herkesi korkutmayı tercih ediyor.

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bazı kentlerde önceki gece halk sokaklara çıktı, “hükümet istifa” sesleri yükseldi.

Saray trolleri anında harekete geçti “Akıllı olun, reisimizin bir işaretiyle sokaklara ineriz, 15 Temmuz’da yarım kalan işi temizleriz” türü mesajlar dolaşmaya başladı ortalıkta.

Bazıları işi daha da ileri götürüyorlar.

Örneğin sarayın danışmanlarından biri “kin ve nefret kokan” bir tweet atmış.

Sarayın Oktay Saral isimli kadrolu bir adamı, “Bilumum muhalefet; Hepinizin canı cehenneme..! Siz asla ve kat’a bu ülkeye ait değilsiniz ve olamazsınız. Bu kadar mı ülkesinin bekasına kastedilir..! Siz hükümete değil ülkeye muhalefet ediyorsunuz, yazıklar olsun..! Siz mi ülkeyi yönetmeyi talipsiniz…Hadiyin ordan müptezeller..!” demiş.

İktidarın ufak ortağı MHP’nin adamı Alaaddin Çakıcı da hükümeti sokaklarda protesto edenlerin FETÖ’cü olduğunu ileri sürerek, “Sokağa çıkan vatandaşlarımıza CHP ve HDP’nin uluslararası provokatörlerinin bu kışkırtmasına fırsat vermeyiniz. Devlet sahipsiz değildir. Devletinize lütfen güveniniz” diye bir yazılı açıklama yapmış.

Bu iktidar gitmemek için elinden geleni yapacaktır.

Herkesin çok dikkatli, sorumlu ve sağduyulu olması gerekiyor.

Muhalefet bu konuda mutlaka öncü görev üstlenmek durumundadır.”

İlgili Haberler