Gazeteci yazar Can Ataklı Saray'daki uykusuz geceleri köşesine taşıdı

Gazeteci yazar Can Ataklı Saray'daki uykusuz geceleri köşesine taşıdı
AKP hükümetinin İBB’ye getirdiği ve getirmeye çalıştığı engellemeleri köşesine taşıyan Can Ataklı bugünkü yazısında Saray’daki uykusuz geceleri kaleme aldı.

Gazeteci Can Ataklı bugünkü yazısında AKP hükümeti tarafından İBB’ye yapılan engellemeleri sıraladı. Saray’ın İBB seçimlerini kaybettikten bu yana uyku uyuyamadığını iddia eden Ataklı, “En büyük gelir kapısını kaybetmek tabii ki kolay hazmedilecek bir şey değil. Ancak AKP, seçimi kaybetmenin acısını bir türlü unutamadığı gibi tam üç yıldır İstanbul halkından intikam almaya da çalışıyor. Bu uğurda İBB’yi her alanda engellemek, iş yapamaz hale getirmek ve hatta batırmak için büyük çaba harcıyor.” dedi.

“İNTİKAM OPERASYONLARI”

“Seçimi İmamoğlu’nun kazanmasından bu yana yapılan engellemeler, çelmeler, intikam operasyonları ile ilgili ayrıntılı bir bilgi notu ulaştı elime.” diyen Ataklı, “Yerimin yettiğince bunları size aktarmak istedim. Sarayın bu intikamcı oyunlarını herkes bilmeli çünkü. O halde başlayalım.” ifadelerini kullandı.

Can Ataklı, engellemeler arasında Galata Kulesi’nin İBB’den alınmasını, metro için alınan kredilerin aylardır onayda bekletilmesi, Taksim Gezi Parkı’nın İBB’den alınmasını, 300 otobüs alım kredisi, pandemide toplanan bağış hesaplarına bloke koyulması gibi 63 maddeyi sıraladı.

İlgili Haberler