Artı 1 TV için toplanan 40 milyon TL’yi kim cebe indirdi?

Artı 1 TV için toplanan 40 milyon TL’yi kim cebe indirdi?
Gazeteci Can Ataklı, Yılmaz Özdil ile Uğur Dündar arasında krize neden olan Artı 1 TV’nin kuruluşuyla ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu.

Can Ataklı’dan büyük iddia. Artı 1 TV için toplanan 40 milyon TL’yi kim cebe indirdi?

Yılmaz Özdil ile Uğur Dündar arasında krize sebep olan Artı 1 TV’nin kuruluşuna ilişkin ilgili tartışmaya Can Ataklı da katıldı. Kendisine ait YouTube kanalında açıklamalarda bulunan Artı 1 TV’nin kuruluşu için CHP’den toplanan 40 milyon liranın başka bir CHP’li tarafından buharlaştırıldığını öne süren Ataklı, “Ataklı, “CHP''den toplanan 40 milyon lira para var ve bu kayıp. Onu başka bir önemli CHP''linin ''Tamam ben hallediyorum'' deyip önemli bir bölümünü yok ettiğini, gerisiyle de bina yaptığını falan söylerler” ifadelerini kullandı.

“PARALARI YOK ETTİ”

Artı televizyonunun kurulduğu zamanla ilgili çok şaibe olduğunu iddia eden Can Ataklı, “Bunların içinde ben Uğur Dündar''ın adını falan duymadım. Ama bir kere CHP''den toplanan 40 milyon lira para var ve bu kayıp. Onu başka bir önemli CHP''linin ''Tamam ben hallediyorum'' deyip önemli bir bölümünü yok ettiğini, gerisiyle de bina yaptığını falan söylerler...” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde Sözcü yazarı Yılmaz Özdil ile aynı gazetenin yazarı olan Uğur Dündar''ın kavgası gündemde bomba etkisi yaratmıştı. Kurucuları arasında Dündar''ın da yer aldığı Artı 1 TV''nin, Avusturya''da tutuklanan SBK Holding''in sahibi Sezgin Baran Korkmaz tarafından finanse edilerek kurdurulduğunu ima eden Özdil, Twitter’dan "SBK''nın kafakola aldığı gazetecilerin listesi ABD''de açılan davanın iddianamesinde yazıyor. Kimlere televizyon kanalı kurdurdukları bile orada yazıyor! Dürüst ve güvenilir(!) araştırmacı gazeteciler niye bu mevzudan hiç bahsetmiyor" mesajını paylaştı.

UĞUR DÜNDAR: CENAZEME GELMESİN

Uğur Dündar ise, "Yazıklar olsun. Sen nasıl ima yollu da olsa çamur atmaya yeltenirsin... Kötü kalpli. Karşıma çıkarsan çok fena olur. Bu benim yediğim bir hançerdir. Yılmaz Özdil benim cenazeme gelmesin" diyerek tepki göstermişti.

İlgili Haberler