Can Ataklı’dan dikkat çeken yorum: “Yeni bir Mehmet Baransu yaratılıyor”

Can Ataklı’dan dikkat çeken yorum: “Yeni bir Mehmet Baransu yaratılıyor”
Korkusuz yazarı Can Ataklı, “Sabah’ın muhabiri Abdurrahman Şimşek, Baransu’yu aratmayan haberler yapıyor. Tıpkı Baransu ve benzerleri gibi, emniyetten gözaltına alınan aydınlarla ilgili avukatlarına bile verilmeyen bilgileri alıyor, iktidarın beğenmediği kişilere ve kurumlara yönelik operasyonel haberler yazıyor, tıpkı Mehmet Baransu gibi. Ne diyeyim, Allah sonunu benzetmesin” diye yazdı.

Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı köşe yazısında, yeni bir Mehmet Baransu’nun yaratıldığını yazdı. “Aydınlara, akademisyenlere, gazetecilere, sanatçılara, sendikacılara ve askerlere yönelik kirletme, karalama, aşağılama operasyonlarında hep bu kişinin imzası vardı” diyen Ataklı, “Sabah’ın muhabiri Abdurrahman Şimşek, Baransu’yu aratmayan haberler yapıyor.

Tıpkı Baransu ve benzerleri gibi, emniyetten gözaltına alınan aydınlarla ilgili avukatlarına bile verilmeyen bilgileri alıyor, iktidarın beğenmediği kişilere ve kurumlara yönelik operasyonel haberler yazıyor, müthiş bir özgüvenle “devletini koruduğunu” sanıyor tıpkı Mehmet Baransu gibi. Ne diyeyim, Allah sonunu benzetmesin” diye yazdı.

Can Ataklı’nın yazısının ilgili kısmı şöyle:

Cemaatin, iktidar adına pis işler yaptığı dönemin yıldız! gazetecilerinden biri hatta en önde gideni Mehmet Baransu idi.

Aydınlara, akademisyenlere, gazetecilere, sanatçılara, sendikacılara ve askerlere yönelik kirletme, karalama, aşağılama operasyonlarında hep bu kişinin imzası vardı.

Taraf isimli tuhaf mı tuhaf bir gazetenin manşetlerini süslüyordu bu kişinin haberleri.

Örneğin Amerika’dan servis edilen belgeleri bir bavula toplayıp savcıya götürmüştü.

Gazetecilikle, habercilikle, ihbarcılığı bir tutması, dönemin eski solculardan devşirme sözde liberalleri ve AKP’liler tarafından hararetle alkışlanmıştı.

Baransu’nun, dillerde gezen sözde haberlerinin tamamı, iktidarın adamları tarafından derlenip verilen, belgemsi şeylerdi.

Genellikle telefon dinlemelerinden elde edilen tapeler, gizli çekilmiş görüntüler, yasa dışı olarak ele geçirilmiş e-mail ya da telefon mesajlarından derlenen şeyler “Skandal haber” başlığı ile yayımlanırdı.

Baransu ve benzeri gazeteciler, AKP’nin pis işlerini yürüten savcılardan, emniyetçilerden, istihbaratçılardan bilgi alarak, tutuklanacak kişilerin kimliklerini birkaç saat öncesinden açıklarlardı.

Tanırdım Mehmet Baransu’yu, şaşırtıcı biçimde saygılı davranırdı, ben de sözümü sakınmadan söylerdim.

Bir gün bir gazetecinin kızının düğününde “Seni çok fena yapacaklar, inan posası çıkarılmış portakal gibi atılacaksın, bu kadar angaje olma bunlara, kendine dikkat et” dediğimde, “Sıkar abi” demişti.

Böyle bir özgüveni vardı. Şimdi hapiste, arayanı soranı bile yok, açık söyleyeyim yine ben merak ediyorum, beraber “takıldıkları” şimdinin en tetikçi gazetecilerinin de arayıp sorduğunu sanmıyorum.

Baransu hapiste ama aynı yoldan geçerek şöhret olacağını sanan biri, şu sıralar “yeni Mehmet Baransu” olma yolunda hayli hızlı adımlar atıyor.

Sabah’ın muhabiri Abdurrahman Şimşek, Baransu’yu aratmayan haberler yapıyor.

Tıpkı Baransu ve benzerleri gibi, emniyetten gözaltına alınan aydınlarla ilgili avukatlarına bile verilmeyen bilgileri alıyor, iktidarın beğenmediği kişilere ve kurumlara yönelik operasyonel haberler yazıyor, müthiş bir özgüvenle “devletini koruduğunu” sanıyor tıpkı Mehmet Baransu gibi.

Ne diyeyim, Allah sonunu benzetmesin.