Çiftçinin mazot isyanı: Gemilere ve yatlara verilen ucuz mazot bize de verilsin

Çiftçinin mazot isyanı: Gemilere ve yatlara verilen ucuz mazot bize de verilsin
Ankara, Polatlı’da çiftçiler, gemilere ve yatlara verilen mazot fiyatlarına tepki gösterirken yatlara uygulanan indirimlerin çiftçilerin traktörlerine de verilmesini istiyor.

Ankara’nın Polatlı ilçesinde bulunan çiftçiler maliyet artışlarından dertli. Milli Gazete''den Mehmet Fahri Özkan''a konuşan çiftçiler, özellikle mazot fiyatlarında yaşanan ani artışlar karşısında üretimde zorlandıklarının altını çizdi. Çiftçiler, borçlanarak üretimlerine devam ettiklerine dikkat çekti.

“BORÇLANARAK DEVAM ETTİRİYORUZ”

Maliyetlerin ciddi artış gösterdiğine dikkat çeken Çiftçi Yusuf Encaninler, borçlanarak üretimlerine devam ettiklerini kaydederek, çiftçilere mazot indirimi yapılması için çağrıda bulundu. “Biz, tarlaya gitmekten, marş basmaktan korkar hale geldik. Pat pat ile tarla sürmeye çalışıyoruz, o da verimi düşürüyor. Çiftçiyi en çok mazot zorluyor. Gemilere ve yatlara verilen ucuz mazot, tarlası olan çiftçilere de verilsin. Biz, uygun fiyatlı mazot istiyoruz. Bir traktör tarlaya 10 kere giriyor. Borçlanarak gidip tarlamızı ekiyoruz ama nasıl altından kalkacağız. 1 sene ekmez veya ekemezsek borçlarımızdan dolayı hacizlik olacağız” dedi.

“EKMEZSEM AÇ KALACAĞIZ”

Çiftçiden alınan buğdayın kilosunun 5,5 TL olduğunu hatırlatan çiftçi Recep Kökçen, alım fiyatının maliyetleri kurtarmadığına dikkat çekerek, “Ürettiğimiz buğdayın kilosunun 10 TL’den alınması durumunda kâr ederiz. Gelecekte de maliyetlere rağmen ekmek zorundayım. Ekmezsem aç kalacağız. Borca da girsem ekmeye devam edeceğim” dedi.

 

İlgili Haberler