Çavuşoğlu'ndan sözde "Kürdistan şehitleri" için saygı duruşu!

Çavuşoğlu'ndan sözde "Kürdistan şehitleri" için saygı duruşu!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, peşmerge başı Neçirvan Barzani'nin yemin törenine katılmak üzere Irak'ın kuzeyine gitti. Programdan önce sözde "Kürdistan şehitleri" için yapılan saygı duruşuna Çavuşoğlu'nun da eşlik etmesi dikkat çekti.

Yeniçağ / Erdem AVŞAR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 31 Mart yerel seçimlerinin hemen ardından peşmergenin kontrolü altındaki Erbil'e giderek bir dizi temaslarda bulunmuştu.

Seçimlerin ardından böyle bir ziyarette bulunulması, "AKP'nin Barzani aşkı yeniden kabardı!" olarak yorumlanırken, ziyaret tartışmaları da beraberinde getirmişti.

BARZANİ'NİN YEMİN TÖRENİ İÇİN GİTTİ!

Çavuşoğlu, şimdi de peşmerge yönetimine 'başkan' seçilen Neçirvan Barzani'nin yemin törenine katılmak üzere tekrar Erbil'e gitti. 

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Sayın Bakanımız, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı olarak seçilen Neçirvan Barzani'nin yemin törenine katılmak üzere bugün Erbil'i ziyaret edecektir. Sayın Bakanımızın ziyaret vesilesiyle Erbil'de Iraklı üst düzey yetkililerle temaslarda bulunması öngörülmektedir" denildi.

SÖZDE "KÜRDİSTAN ŞEHİTLERİ" İÇİN SAYGI DURUŞU

Yemin programının öncesinde sözde "Kürdistan şehitleri" için saygı duruşu yapıldı.

Mehmetçiğin kanı eline bulaşmış teröristler için yapılan saygı duruşuna Mezut Barzani, Neçirvan Barzani ile birlikte Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da eşlik etmesi dikkat çekti.

ZİYARETE SERT TEPKİ

Ziyarete vatandaşlardan çok sayıda tepki geldi.

Söz konusu ziyareti Twitter hesabı üzerinden eleştiren İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ da "Ne zamandan buyana Türk Dışişleri Bakanı bölgesel yönetim başbakanlarının yemin törenine gidiyor?" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler