Çelik: "Akkal İYİ Parti'ye borçludur, borçlu kalacak"

Çelik: "Akkal İYİ Parti'ye borçludur, borçlu kalacak"
İYİ Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal'ın istifasını değerlendiren İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, "Kendisini Meclis'e gönderen seçmenlere karşı büyük vefasızlık yaparak, onları hayal kırıklığına uğratmıştır" dedi.

İYİ Parti'nin Türkiye genelinde 5 milyon, Manisa'da 130 bin oy alındığına dikkat çeken Çelik, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bu oylar, Genel Başkanımız Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti'ye verilmiştir. Dolasıyla bu oylar partinin kurumsal kazanımıdır. Bunu kimsenin kendine mal etme hakkı yoktur. Ayrıca Manisa'da Sayın Akkal'ı vekil seçtiren 130 bin oyda il, ilçe başkanından tüm teşkilat mensuplarına kadar çok kişinin emek ve hakları vardır. Partimize haksız ithamlarda bulunan Akkal, bu yakışıksız istifa kararı ile liderimiz Akşener ve partimize güvenip bu oyları veren Manisalı seçmene büyük haksızlık yapmıştır. Şimdi "bağımsız vekil" sıfatına sığınıyorlar. 24 Haziran'da 43 milletvekiliyle Meclis'e girmiştik. Çeşitli bahanelerle istifalar oldu. Oysa, İYİ Parti'den seçilip istifa eden bu vekillerin, bölgelerinden bağımsız olarak seçilme şansları yoktu. Vekillik sıfatını İYİ Parti saflarında seçime girmelerine borçludurlar. Bu anlamda seçmenlere de borçludurlar ve borçlu kalacaklardır."

Parti içi demokrasiyi esas alan Meral Akşener'in parti yönetimi, milletvekilleri ve teşkilatlarla sıkı bir işbirliği kurduğuna, istişareye büyük önem verdiğine de dikkat çeken Çelik, "Buna rağmen birileri kabul edilemez kaprislere ortaya çıkmaktadır" dedi.

İlgili Haberler