Atatürkçü İlahiyatçı Cemil Kılıç'tan Süleyman Soylu göndermesi

Atatürkçü İlahiyatçı Cemil Kılıç'tan Süleyman Soylu göndermesi
Atatürkçü kişiliğiyle bilinen İlahiyatçı Yazar Cemil Kılıç, dün gerçekleştirilen terör örgütüne destek yürüyüşü üzerinden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki göstererek "Terör örgütüne destek için yürüyüş yapınca pek dokunan olmuyor. Ama zamları protesto etmek için gösteri yapsanız kafanız, gözünüz kırılır." dedi.

Kadıköy''de HDP''li yöneticilerin de olduğu bir grup, terör örgütü PKK''nın elebaşı Abdullah Öcalan''a uygulanan görüş yasağının kaldırılmasını isteyerek izinsiz yürüyüş düzenledi.

Atatürkçü ilahiyatçı Prof. Dr. Cemil Kılıç da bu yürüyüşe tepki göstererek bir açıklama yaptı.

Prof. Dr. Cemil Kılıç, "Terör örgütüne destek için yürüyüş yapınca pek dokunan olmuyor. Ama zamları protesto etmek için gösteri yapsanız kafanız, gözünüz kırılır." dedi.

Kılıç sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Terör örgütüne destek için yürüyüş yapınca pek dokunan olmuyor. Ama zamları protesto etmek için gösteri yapsanız kafanız, gözünüz kırılır. Birden dış güçlerin oyuncağı olursunuz." dedi.

Kılıç''ın paylaşımı şöyle:

NE OLMUŞTU?

Kadıköy''de HDP''li yöneticilerin de olduğu bir grup, terör örgütü PKK''nın elebaşı Abdullah Öcalan''a uygulanan görüş yasağının kaldırılmasını isteyerek yürüyüş düzenledi. Vatandaşın da büyük tepkisini çeken yürüyüşte güvenlik güçleri, Öcalan lehine sloganlar atan gruba müdahale ederken yürüyüşe katılan HDP''li vekiller Ayşe Başaran ve Feleknas Uca polislere tehditler savurdu.

Bakan Soylu, yaşanan arbedede HDP Milletvekili Saliha Aydemir''in bir polise yumruk attığını açıkladı. Kadıköy''de terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan''a uygulanan görüş yasağını protesto etmek için düzenlenen yürüyüşe polis müdahale etti.

ÖCALAN LEHİNE SLOGANLAR ATTILAR

Bursa''nın Gemlik ilçesinde gerçekleştirilecek yürüyüşün İstanbul ayağı için Kadıköy''de bir araya gelen kalabalık, Serasker Caddesi üzerinden Bahariye Caddesi''ne doğru Öcalan lehine sloganlar atarak yürüdüler.

İlgili Haberler