Cenk Tosun geri döndü

Cenk Tosun geri döndü
İngiltere takımı Everton’da forma giyen milli futbolcumuz Cenk Tosun, 357 gün sonra gol sevinci yaşadı. Tosun en son 18 Ocak 2020’de resmi maçta topu ağlara göndermişti.

İngiltere Federasyon Kupası’nda takımı Everton’ın Rotherham United ile karşılaştığı maçta forma şansı bulan Cenk Tosun, rakip ağları havalandırmayı başardı.
Karşılaşmanın 9. dakikadasında gelişen atakta ceza sahası içerisinde topla buluşan Cenk, şık bir vuruşla topu ağlara göndererek Everton'ı 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın ikinci yarısında konuk Rotherham United, 56'ncı dakikada Matthew Olosunde ile beraberliği yakaladı. Maçta başka gol olmadı ve mücadele 1-1'lik skorla uzatmalara gitti.
Uzatma bölümünde Everton, 90+3'te Abdoulaye Doucoure ile bir kez daha öne geçti. Karşılaşmayı 2-1 kazanan Everton kupada 4'üncü tura yükseldi. Bu arada, maçta bu sezonki ilk golünü kaydeden Cenk Tosun'un 86'ncı dakikada attığı gol ise VAR incelemesi sonrasında ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı.
SON GOLÜNÜ MANCHESTER CITY’YE ATMIŞTI
29 yaşındaki futbolcu milli futbolcu, kulüp kariyerinde son resmi golünü 1 yıl önce 18 Ocak 2020’de oynanan ve 2-2 sonuçlanan Manchester City maçında atmıştı.