ABD'de gündem Facebook

ABD'de gündem Facebook
ABD merkezli TIME dergisi, son sayısını Facebook ile ilgili tartışmalara ayırdı. CEO Mark Zuckerberg’i kapağına taşıyan dergi 'Facebook'u silelim mi' sorusunu yeniden gündeme getirdi.

Facebook''un iç raporlarını sızdıran şirketin eski çalışanı Frances Haugen''in açıklamaları, ABD''de yankısını sürdürüyor.

Haugen, Facebook ürünlerinin çocuklara zarar verdiğini ve nefret söylemleriyle bölünmeyi körüklediğini belirtmiş, "Şirket yönetimi, Facebook ve Instagram''ı nasıl daha güvenli hale getireceğini biliyor ancak gerekli değişiklikleri yapmıyor." ifadesini kullanmıştı.

FACEBOOK''U SİLELİM Mİ TARTIŞMASI

Açıklamaların ardından Time dergisi, Facebook''un kurucusu ve CEO''su Mark Zuckerberg''ü kapağına taşıdı.

Zuckerberg''ün fotoğrafının üzerinde "Facebook''u silelim mi?" sorusu yöneltilerek yeni bir tartışma başlatıldı.

ZUCKERBERG HEDEF TAHTASINDA

Görselle ilgili yayınlanan haberde, ABD''de 2016 başkanlık seçimlerinde kullanıcı bilgilerini usulsüz bir şekilde paylaştığı gerekçesiyle Facebook''un hedef tahtasına oturtulduğu kaydedildi.

11 YIL ÖNCE DE TIME’DA YER ALMIŞTI

Mark Zuckerberg bundan 11 yıl önce de TIME dergisi kapağında yer almıştı. Aradan geçen uzun zaman içerisinde dergi kapağında hiçbir zaman gözükmedi. Yakın zamanda tekrardan görünmesi de ilgiyle karşılandı. Önceki çıktığı seferde de dergi tarafından Yılın Kişisi ödülüne layık görülmüştü.

BENZER OLAY DAHA ÖNCE YAŞANDI

Bilindiği üzere Cambridge Analytica skandalının ardından sosyal medya deviyle ilgili "Facebook''u silelim" kampanyası başlatılmış, başta SpaceX kurucusu Elon Musk olmak üzere çok sayıda ünlü isimden destek gelmişti.

Bu arada Haugen''in iddialarına yanıt veren Zuckerberg, nefret söylemi üzerinden etkileşime ve kâr elde etmeye öncelik verdiklerine dair iddiaları reddetti.

Zuckerberg, bu durumu "Son derece mantıksız." şeklinde açıkladı.

İlgili Haberler