Çeşme Belediye Başkanı dehşetin boyutunu anlattı. Yeryüzündeki cennet cehennemi yaşadı

Çeşme Belediye Başkanı dehşetin boyutunu anlattı. Yeryüzündeki cennet cehennemi yaşadı
Çeşme Alaçatı'yı vuran hortumun ardından açıklamalarda bulunan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, yaşananları "Yeryüzündeki cennet cehennemi yaşadı"

İzmir’i vuran fırtına Çeşme Alaçatı’da hortuma dönüştü. Hortum onlarca çatıyı uçurdu, ağaçları söktü, fırtına nedeniyle birçok araç takla attı ve hasar gördü. Hortum ’un ardından bölgede incelemelerde bulunan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran "Yeryüzündeki cennet Çeşme akşam 09.00 sularında cehennemi yaşadı." ifadelerini kullandı.

Hortumun başladığı anı anlatan Oran "Yağmurun arasındaki büyük bir sesle irkildik ki hortum muş daha sonra zaten telefonlar gelmeye başladı, biz hemen bölgeye intikal ettik." şeklide konuştu.

Başkan Ekrem Oran’ın açıklamaları şu şekilde:

"Alaçatıport bölgemizde, Alaçatıport’un karşısındaki inşaat şantiyesinde ve Alaçatı Büyük Sanayi’de zayiatlarıyız var. Gördüğünüz gibi araçları hallaç pamuğu gibi atmış vaziyette hortum. Aynı şekilde üç büyük tekne batmış durumda. Teknelerin iskeleleri evlere vurmuş ve hasar vermiş Alaçatıport’ta. Karşıdaki inşaat şantiyesinde kule vinç devrilmiş. Orada 16 tane işçimiz yaralı, bir tanesi parçalı kırık ile 9 Eylül’e sevk edildi. Bazı hayvan damlarında büyük hasar var. Çok şükür ucuz atlatılmış büyük bir felaket geçirdik."