Bakan Kurum: Bir ay içinde evlerin temellerini atacağız

Bakan Kurum: Bir ay içinde evlerin temellerini atacağız
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Manavgat'taki Koordinasyon Merkezi'nde açıklama yapıyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Manavgat''ta bulunan Koordinasyon Merkezi''nde açıklamalarda bulunuyor.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Manavgat ve Gündoğmuş yangınlarının 218 saat sonra kontrol altına alındığını söyleyerek, "5 ilçede 59 mahallemiz 10 süren yangınlardan etkilendi. Kritik noktalarda alevleri durdurduk. Kazakistan''dan 2 helikopter 16 kişilik ekibiyle yola çıktı" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, "Dünyanın birçok yerinde uzun süredir devam eden yangınlar var. Tüm ülkelere geçmiş olsun diyoruz" dedi.

"ANTALYA''DA 59 MAHALLE ETKİLENDİ"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum''un açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Manavgat ve Gündoğmuş''taki yangınlar tamamen söndürüldü. En kısa sürede Muğla''daki yangını da söndüreceğiz. Antalya''daki yangınlardan 59 mahallemiz etkilendi. 45 mahallemizdeki vatandaşlarımıza psikososyal destek veriyoruz. Acil ihtiyacı olan vatandaşlarımız için 149 konteyner kurulumu tamamlandı. 400 konteyner Antalya''ya geldi. 140 çadır kurulumu da tamamlanmış durumda. 3-4 içinde Antalya''daki bu ihtiyacın tamamı karşılanacak. Zaman kaybına tahammülümüz yok. Vatandaşlarımızın mağduriyetini bir an önce gidereceğiz. Günde 17 bin vatandaşımıza yemek yardımı yapılıyor. 7 ilimizde, toplamda bin kişilik ekiple hasar tespit çalışmalarımızı yürütüyoruz. Muğla''daki çalışmalar da 2-3 güne tamamlanacaktır. Hasarlı 2 bin 164 birim tespit edildi. 62 kamu binası incelendi. Yıkılma riski olan binaların yıkım çalışmasını başlattık. 503 binanın yıkımı tamamlandı."

"En geç bir ay içinde vatandaşlarımızın evlerinin temellerini atacağız. İnşallah önümüzdeki yaz gelmeden konutlarımızı bitiriyor olacağız. 400 aşkın ahırımız hasar gördü. 2-3 ay içinde yaylalardaki vatandaşlarımız ağırlarına gelebilecek. Bir yıl içinde yanan tüm alanları ağaçlandıracağız. "

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismaailoğlu ise, "Bu afetin de üstesinden devletimizin gücüyle geldik." dedi.

İlgili Haberler