CHP Belediye Başkan adayları kim oldu?

CHP Belediye Başkan adayları kim oldu?
CHP Belediye Başkan adayları açıklandı mı? CHP belediye başkan adayları il il isimleri belli oldu mu? Meclis toplantısı sonra erdi. İlk olarak Balıkesir belediye başkanı açıklandı. İşte detaylar...

CHP belediye başkan adayları belli oldu mu sorusu cevap buluyor. Balıkesir Belediye Başkan adayı Ahmet Akın olarak gösterildi. Peki CHP İstanbul belediye başkan adayı, Ankara belediye başkan adayı, İzmir belediye başkan adayı kim oldu? İsimleri açıklandı mı? Henüz CHP yönetiminden bir açıklama gelmedi ama tam liste açıklanır açıklanmaz haber sitemizde olacaktır. Her seçim döneminin beşinci yılındaki 1 Ocak günü seçimin başlangıç tarihidir. Aynı yılın Mart ayının son Pazar günü oy verme günüdür.” hükmüne istinaden, mahalli idareler seçimleri 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacaktır. Daha önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Parti Meclisi'nde, partinin ilk belediye başkan adayları belirlendi. Bu çerçevede; tamamı ilçe ve beldeleri kapsayan 105 aday kamuoyuna açıklandı.Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında önce parti genel  merkezinde Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı yapıldı. Parti örgütlerinden gelen talepler ve anketlerin değerlendirildiği  MYK'de, belediye başkan adaylığı konusunda üzerinde hemfikir olunan isimler  belirlenerek PM'ye sunulması kararlaştırıldı. 

CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI BELLİ OLDU MU

CHP, YSK’nın seçim takvimini beklemeden belediye başkan adaylarını belirlemeye devam ediyor. 14 Kasım Çarşamba günü önce MYK, ardından PM toplanarak 200’e yakın belediye başkan adayını belirleyecek.

CHP’de açıklanacak belediye başkan adayları için 14 Kasım Çarşamba günü sabah saatlerinde önce Merkez Yönetim Kurulu (MYK), ardından Parti Meclisi olağanüstü toplanacak. Parti Meclisi’nde, MYK tarafından isimleri belirlenen belediye başkan adaylarının durumuna son nokta konulacak.

CHP’nin açıklayacağı belediye başkan adayları arasında bu kez il ve büyükşehir adayları da bulunacak. 

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında önce parti genel  merkezinde Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı yapıldı. Parti örgütlerinden gelen talepler ve anketlerin değerlendirildiği  MYK'de, belediye başkan adaylığı konusunda üzerinde hemfikir olunan isimler  belirlenerek PM'ye sunulması kararlaştırıldı.

CHP BALIKESİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BELLİ OLDU

CHP Parti Meclisi toplantısı sona erdi. CHP'nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Akın oldu. Yalova, Burdur ve Giresun'da ise mevcut belediye başkanları yeniden aday gösterilecek. Ankara'da Çankaya ve Yenimahalle ilçelerinde ise mevcut belediye başkanları aday gösterildi.