CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, depremle ilgili Yeniçağ'a konuştu

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, depremle ilgili Yeniçağ'a konuştu
CHP’nin Elazığ’ın afet bölgesi ilan edilmesi için verdiği teklif Meclis’te reddedildi. Teklifi veren CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol Yeniçağ'a yaptığı açıklamada afet bölgesi ilanı için halkın talebinin sürdüğünü belirterek ‘Ancak böyle devam ettikçe vatandaşın mağduriyeti giderilemiyor’ dedi.

Erman ÇİMEN / YENİÇAĞ

CHP'nin, Meclis’te, 6.8'lik depremle sarsılan Elazığ'ın afet bölgesi ilan edilmesi ve buna ilişkin Meclis araştırması önerisi AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

Teklifle ilgili Meclis’te bir konuşma yapan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol; ‘Bu deprem her şeyde olduğu gibi gene fakir fukarayı vurdu. Gene fakirler sokakta; çaresizler, umutsuzlar. Onlara umut, çare olmak bizim siyasi ve ahlaki sorumluluğumuz.

Şimdi sizden isteğim şu: Komisyon kurulsun, Elâzığ’a gelsin halkı dinlesin; halkın talepleri, istekleri neyse bu Mecliste kanunlaştıralım. Bir kentin umudunu, geleceğini, çocukların hayalini yok etmeyelim diyorum.’ dedi.

‘ORTAK ÇÖZÜM YOLU BULMAYA ÇALIŞACAĞIZ’

Teklifin reddedilmesinden sonra Yeniçağ’a açıklamalarda bulunan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, bölge halkının afet bölgesi ilanı ve ek kararların çıkması ile ilgili taleplerinin devam ettiğini belirterek; ‘bugün Elazığ’a gidip vali ve bakanlarla görüşeceğim, milletvekili arkadaşlarla görüşeceğim ve ortak çözüm bulmaya çalışacağız.’ dedi.

‘MAĞDURİYET GİDERİLEMİYOR’

Konunun siyasi polemik haline getirilmesini istemediğini belirten CHP’li Erol; ‘Ancak böyle devam ettikçe vatandaşın mağduriyeti giderilemiyor’ diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

24 Ocak 2020 Cuma akşam saatlerinde Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde, 35'i Elazığ'da, dördü Malatya'da olmak üzere en az 41 kişi hayatını kaybetti, 1.607 kişi de yaralandı.

Derinliği 6,75 kilometre olan depremin ardından yapılan arama-kurtarma çalışmaları sonucunda 45 kişi enkazdan sağ çıkarıldı.

Elazığ ve Malatya'da ise 87 bina yıkıldı; 1287 binada ağır hasar, 56 binada orta ve 876 binada da az hasar tespit edildi. Acil olarak yıkılması gereken bina sayısı da 12 olarak açıklandı.