CHP Genel Başkan Aday Adayı Aytuğ Atıcı: Kurultay ertelenmeli

CHP Genel Başkan Aday Adayı Aytuğ Atıcı: Kurultay ertelenmeli
Genel başkanlığa aday olan CHP'li Prof. Atıcı, bir hekim olarak, kurultayın ertelenmesinin doğru olacağını söyledi.

CHP'li Atıcı: Kurultay ertelensin

CHP’de kurultay yaklaşırken Genel Başkanlık için adaylığını açıklayan partinin eski Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, “Hekim kimliğimle çok endişeliyim. Temmuz ayı tam vakaların yükseldiği döneme denk geliyor. Bu ortamda yapılmasını doğru bulmuyorum” dedi.

CHP'li Aytuğ Atıcı RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası programında, CHP’nin kurultay sürecini v Z kuşağının siyasi tercihlerini değerlendirdi. 

Koronavirüs salgını nedeniyle kurultay tarihini doğru bulmadığını dile getiren Atıcı'nın açıklamaları şöyle: 

“Kurultayımız Mart ayında yapacaktı ama ertelendi, ertelenmesi için de ben genel merkezi aramıştım. Ama ne olduysa kurultayı Temmuz ayı sonunda yapmaya karar verdiler. Vakaların yükseldiği bir döneme denk geliyor. Hekim kimliğimle çok endişeliyim. Türkiye’nin her yerinden gelecek olan kurultay delegeleri ve görevlilerle birlikte 2500 kişilik bir kitle orda olacak ve risklidir. Kurultay havası vardır ve siz içeriye almasanız bile Türkiye’nin birçok yerinden gelecek insanlar o bölgenin etrafında bulunurlar. Onların sayısının kaç olacağının bilmiyoruz. Sağlık açısından doğru bir karar değil.

Siyasi açıdan parti meclisi yetkili organdır, karar verme yetkisini MYK’ya devretmiştir ve yönetim kurulu böyle bir karar almıştır. Hukuki açıdan bir sakınca olduğunu sanmıyorum. CHP kurultayı seyircisiyle birlikte Türkiye’de bir coşku yaratır, ama bu seyircisiz olacak ve biraz sönük geçecek. Partinin kurultayları uzunca bir süredir arzu ettiğimiz şekilde yapılmıyor. İki güne sıkıştırılıyor. Birinci gün genel başkan seçiliyor, ikinci gün parti meclis üyeleri seçiliyor. Hangi şahsın hangi koltuğa oturacağı seçilmiş oluyor."