CHP'li Deniz Demir: Yanlış politikalarının faturasını öğrencilere ve dar gelirli vatandaşlara kestiler

CHP'li Deniz Demir: Yanlış politikalarının faturasını öğrencilere ve dar gelirli vatandaşlara kestiler
CHP Genel Başkan Başdanışmanı Deniz Demir, Bakan Kasapoğlu'na tepki göstererek, "Yanlış politikalar sonucu ağırlaşan ekonomik sıkıntılar ve düşen alım gücü vatandaşı faturalarını ödeyemez duruma getirdi" ifadelerini kullandı.

Yanlış politikalarının faturasını öğrencilere ve dar gelirli vatandaşlara kestiler.

Üniversitelerde eğitimin yüz yüze yapılacağının açıklanmasıyla birlikte kira fiyatlarında astronomik artışlar meydana geldi. Konuyla ilgili Yeniçağ’a konuşan CHP Parti Meclisi Üyesi ve Genel Başkan Başdanışmanı Deniz Demir, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun açıklamalarına da tepki gösterdi. 

Demir, “Yurt sorunu yok, algı operasyonu var” diyen Bakan Kasapoğlu’nun hedef saptırarak sorumluluktan kaçtığını söyledi. 

CHP’li Demir şöyle konuştu:

“Ülkemiz, dünya çapında yaşanan pandemi krizini en ağır yaşayan ülkelerin başında geliyor. Yanlış politikalar sonucu ağırlaşan ekonomik sıkıntılar ve düşen alım gücü vatandaşı faturalarını ödeyemez duruma getirdi. Yüksek enflasyon, zam sarmalına dönüştü. Öğrencilerin yaşadığı barınma sorunu ise hem onların hem de ailelerinin üzerine kâbus gibi çöktü.”

"AKP’Lİ BELEDİYELERE SORSUN"

“Türkiye’de lisans ve ön lisans düzeyinde örgün eğitimde toplam 3 milyon 800 bin öğrenci bulunmasına rağmen Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait yurtlar da ancak 700 bin öğrenci barınabiliyor. Sayılar ortada, sayın Bakan yurt sorunu yok diyorsa, önce AKP’li Belediyeleri arasın. Madem yurt sorunu yok, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 500 yatak kapasiteli 3 tesisini neden valiliğe devretmiş onu sorsun. AKP’li milletvekillerine günde kaç tane yurt talebi geldiğini sorsun. Kimseyi kandırmaya hakkımız yok, her krizde bir düşman yaratmak yerine gerçekçi çözümler üretilmelidir. "

"KAYIT DONDURMAYI DÜŞÜNEN ÖĞRENCİLER VAR"

Yaşanan krizin kira fiyatlarına da yansıdığını söyleyen Demir sözlerini şöyle sürdürdü:

“2021 yılında kira artış oranları bir önceki yılın verilerine göre başta büyükşehirler olmak üzere farklı bölge ve lokasyonlarda neredeyse iki katına çıkmış durumda. Bu ülkede kimin geliri iki katına çıktı bir yıllık sürede? Maddi sıkıntı yaşayan öğrenciler kayıt dondurmayı düşünür hale geldi. İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyelerimiz başta olmak üzere tüm belediyelerimiz, millet ittifakının olduğu her belediye bu konuda seferberlik başlatmış durumda. Belediyelerimiz binlerce öğrenciye burs imkânı da sağlıyor. Pandemi sürecinde başarılı çalışmalar sürdüren belediyelerimize, yurt ve burslar konusunda yaptığı çalışmaları nedeniyle bir kez daha teşekkür ediyorum. Öğrenciye verdikleri 650 TL’lik kredi ödemesinden bile lütufmuş gibi bahsediyorlar. KYK yurdu çıkan öğrenci zaten aldığı kredinin 450 TL’sini barınmaya veriyor. Geriye kalan 200 TL ile yemek mi yiyecek, otobüse, dolmuşa mı verecek? Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da ifade ettiği gibi biz bu sorunu bir yıl gibi kısa sürede çözeriz. Bu ülke yeter ki doğru yönetilsin, her türlü kaynağı ve imkânı var. Ülke insanı bu kötü yönetimi ve çözümsüzlük politikalarını hak etmiyor.”