CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener: Bu karar, iktidarın acizliğini göstermiştir

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener: Bu karar, iktidarın acizliğini göstermiştir
Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, iktidarın sokağa çıkma yasağı kararının verildiği süreçte yanlış adımlar attığını belirterek, "Böyle bir karar illerde belediye başkanlarının katılımıyla verilmeliydi. Bu karar iktidarın ne kadar aciz olduğunun göstergesidir” dedi.

Sami GÖKÇE / YENİÇAĞ 

Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, İzmir Milletvekili Atilla Sertel ve İstanbul Milletvekili Akif Hamza Çebi, Türkiye'deki 2 günlük sokağa çıkma yasağı kararını değerlendirdi. 

Hükümetin çok ani karar aldığını belirten Eski Başbakan Yardımcısı ve CHP Konya Milletvekili  Abdüllatif Şener “Her şeyin başı sağlık. Ancak çok aceleye getirilmiş,önceden hazırlık yapılmadığı anlaşıldı. Gece 10.00’da açıklama yapılması  pek çok insanın hazırlıksız yakalanmasına ve marketlere hücum etmesine yol açtı. Böyle bir karar illerde belediye başkanlarının katılımıyla  verilmeliydi. Devlet sadece merkezi iktidar ve bakanlıktan ibaret değildir. Belediyeler devletin anayasal organlarıdır. Bu karar iktidarın ne kadar aciz olduğunun göstergesidir” dedi.  

atilla-sertel.jpg

"VATANDAŞ BASKIN YEDİ" 

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel zamanlamanın çok kötü olduğunu ve haberi duyan halkın sağlık şartlarını hiçe sayarak sokağa döküldüğünü söyledi. Sertel  “Vatandaş baskın yedi resmen. Cumartesi ve Pazar sokağa çıkma yasağı doğrudur ama zamansızdır. Halk bilgilendirilmeliydi. İnsanların ihtiyaçları olabileceği düşünmeliydi. Böyle bir hazırlıklarının olmadığı ortaya çıktı” diye konuştu. 

akif-hamzacebi.jpg

"YASAK DAHA FAZLA UZATILMAMALI" 

İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ise Cumartesi Pazar sokağa çıkma yasağını doğru bulduğunu belirterek “Bu karar daha erken alınmalıydı. Sonuçta toplum sağlığını ilgilendiren bir karar.  Yasağın daha fazla uzatılmasına gerek yok. Çünkü üretim durma noktasına gelir. Tarım, gıda, ve diğer ihtiyaçlar üretim olmazsa nasıl karşılanacak. Zaten fiili olarak halkımız sokağa çıkma noktasında duyarlı davranıyor” değerlendirmesi yaptı.