CHP lideri Kılıçdaroğlu: Tek hedefleri CHP

CHP lideri Kılıçdaroğlu: Tek hedefleri CHP
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. "Ak Parti ne yapmak istedi de Cumhuriyet Halk Partisi engel oldu?" diyerek Erdoğan'ın sözlerine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "19 yıl çarpı 365 tek hedef var CHP. Ne yaptık? Bir şey yaptık evet, hatalarını, yolsuzluklarını açıkladık tek tek. Bu bizim hakkımız." dedi.

AA- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor. "Ak Parti ne yapmak istedi de Cumhuriyet Halk Partisi engel oldu?" diyerek Erdoğan'ın sözlerine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "19 yıl çarpı 365 tek hedef var CHP. Ne yaptık? Bir şey yaptık evet, hatalarını, yolsuzluklarını açıkladık tek tek. Bu bizim hakkımız. AK Parti'nin yapmak istediği önemli bir şeyi biz ne zaman, nerede engelledik? Yok böyle bir şey." ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

Biz Saraylar için mücadele etmiyoruz. Biz esnaf kazansın, kantinci kazansın bunun mücadelesini veriyoruz. Halkın sorunu varsa bunu çözmek bizim görevimiz. Milletvekili arkadaşlarıma bu bağlamda yürekten teşekkür ederim. Ocak ayı bizim için zor bir ay çok fazla anmalar var.

Terör mücadelesinde yazdığı yazılar için hayatı sonlandırılan aydınlar için. Hrant Dink, Uğur Mumcu, Gaffar Okkan hep Ocak ayında teröre kurban gitti.

Afyonda bir kentsel dönüşüm kararı alınıyor. Milletvekili arkadaşımız burayı izliyor. 5 Şubat 2021 tarihinde ihale yapılacak erteleniyor Mart ayına. Arsalarda değer takdiri yapılıyor. Metrekaresi 400 TL ile bin 750 TL arasında burada oturan insanlar günlük yaşayan insanlar.

"BİR ELEŞTİRİ GELİR AÇAR BAKARIZ"

Bunlara kimse sahip çıkmaz düşüncesiyle çok düşük fiyatlara. Milletvekilimiz araştırdı. Mezarlıkta metrekaresi daha pahalı. Bunlarda vicdan da yok. Toplantı yapılıyor bu insanlar isyan ediyor. “Haksızlığa uğradık” diyorlar. Vatandaşın hakkını tek başına savunacaksın yiğit bir insan olarak. Biz de senin arkanda olacağız.

Bir eleştiri gelir açar bakarız. Aynı hatayı tekrarlamamak için çalışır çabalarız. AKP’ye oy veren vatandaşlarıma sormak isterim. Burada onlara samimi bir konuşma yapmak istiyorum. Oy verdiniz 19 yıldır iktidar oldular. Kimseye neden oy verdin demedim herkesin tercihi başımızın üzerine.

Şu soruyu artık sormak isterim; AKP ne yapmak istedi de CHP engel oldu? Bir kanun, kararname çıkaraktı da biz mi engel olduk? Neden insafsız şekilde hakaret boyutuna varan ölçüde biz eleştiriliyoruz.

"19 YILDIR TEK HEDEF VAR: CHP"

Vatandaşın esnafın borcu kapanacaktı da biz mi engel olduk. Geçmişte ne olmuşsa olmuş kardeşim artık geleceğe bak. 19 yıldır yönetiyorsun. 19 yıldır tek hedef var CHP. Hatalarını açıkladık, yolsuzluklarını açıkladık tek tek. Saraylarda oturdular millet çöpten yemek toplarken eleştirdik.

Bir daha soruyorum AKP’ye oy veren bütün kardeşlerime; CHP 19 yıldır iktidar yaptığınız partinin yapmak istediği bir şeyi ne zaman nerede engelledi? Yok böyle bir şey. İstedikleri kanunu çıkarıyorlar. Sabah getirdikleri kanunu öğleden sonra değiştiriyorlar. Millet adına biz uyarıyoruz. Bizi eleştiriyorlar ama biz haklıyız.

"5'Lİ ÇETEYE VERİLEN GARANTİLİ İHALELERİ TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİM ADINA ELEŞTİRİYORUZ"

Bakın Resmi Gazete’ye her gün istedikleri kararı çıkarıyorlar. İstediği valiyi, kaymakamı atıyor mu? Atıyor, biz mi engeliz buna. İstediklerine istedikleri ihaleyi veriyorlar mı? 5’li çeteye verilen garantili ihaleleri tüyü bitmemiş yetim adına eleştiriyoruz.

AKP’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum; Bizim bu eleştirilerimiz yanlışsa “Bırak kime ne veriyorlarsa versinler” diyorsan aban söyle ben de seni tanıyım. Ama ben senin böyle söylemeyeceğini biliyorum.

Rüşvet alanı, Kur’an-ı Kerim’le dalga geçeni büyükelçi atadın mı atadın. Bir de “Müslümanım” diye geçiniyorsun. Hiçbir Osmanlı Padişahına nasip olmayacak kadar saraylar oturdunuz mu oturdunuz. “CeHaPe’ye bak ne söylüyor?” Ne söylüyoruz Allah aşkına?

Biz hep beraber fakirin fukaranın hakkını savunacağız. Firavunlara yol göründü göndereceğiz onları. İstediklerine vergi muafiyeti verdiler. Biz yanlış yapıyorsunuz dedikçe hep bir ağızdan üzerimize saldırdılar. Bu bizim haklı olduğumuz gösteriyor. Rahatsız oluyorlar bundan. 19 yıldır oy verdiniz. Tek başına iktidarlar. İstediklerini yaptılar, sattılar.

"DOLARA SECDE EDENDEN YERLİ VE MİLLİ OLUR MU?"

19 yılın sonunda hangi sorununuzu çözdüler. Her milletvekili arkadaşımın, esnafa, taksiciye gittiğinde bu arkadaşlarımızın hangi sorunlarını çözdüler? Kendi sorunlarını çözdüler. Dolar milyoneri oldular. Yandaşları doyurdular, vatandaşa dönüp yerli milli algını yaratmaya çalıştılar.

Dolara secde eden adamlar yerli milli olur mu? Her şeyi ithal edeceksin “Yerliyim, Milliyim” diyeceksin, hadi canım. “Şu sorunu çözdüm” diyemezler. 21. Yüzyılın Türkiye’sinde 3 milyonu aşkın çocuk internete ulaşamıyor. Sözde her öğretmene öğrenciye bilgisayar verilecekti. Herkes anında internete ulaşacaktı. Dünyanın parası nereye gitti?

Türkiye’de hala İstanbul’da birleştirilmiş sınıflar var. Afrika ülkesinden bahsetmiyorum. Yeni derslik ihtiyacı var. Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulundum bize sadece arsa gösterin gerisini biz yapacağız. Buna bile sırt çevirdiler. Allah’ın izniyle bu firavunları göndereceğiz.

"BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİN ANASI İŞSİZLİKTİR"

Kırşehir’e gittim esnafı dinliyorsun felaket. Sizler de gittiğiniz yerde, herkes şikayetçi. Kimden? Devleti yönetenden. Devleti yöneten bunun farkında değil, çünkü sarayda böyle bir sorun yok. Açlık diye bir şey yok.

Ama sarayın dışına bak. Saray’ın dışına çıkamıyorlar, çıkamazlar da zaten. Bütün kötülüklerin anası işsizliktir. Üniversiteyi bitirmiş… Bir ana baba çocuğunu nasıl okutuyor, bunlar biliyor mu? Bunlarda öyle bir şey yok. Herkes besleme, işsizlik yok sarayda. Neyi konuşuyorlar? Erdoğan ağzını açıyor aynı şeyler, bakanlar ağzını açıyor aynı şeyler. Döviz milli mi, faiz milli mi? Hayır. Hiç yatırımdan, kalkınmadan, işsizlikten söz ediyorlar mı?

Para gelecek, döviz gelecek o zaman kurtulacağız. Hani siz yerli, milliydiniz. Şirketler kapanıyor, dükkanlar kapanıyor. Saraydan bakınca kapanan bir şey yok. Altın klozetler var. Devletten, halkından habersiz olan bir kişi Türkiye Cumhuriyeti Devletini yönetemez.

Günde ortalama 273 esnaf ve sanatkar dükkan kapatmış hala diyor ki “Nereden çıkardınız bunu” Kendi ülkesinden bu kadar habersiz başka yönetici yoktur herhalde.

Pandemi yüzünden kapalı olanlardan bir de elektrik borcu istiyorsunuz. “Vermezsen kapatırım” diyor. Tehdit ediyor bir de. Erdoğan’ın bunlardan haberi var mı, devlet yönetiminden haberi var mı? Firavunlar halkın içindeki durumu asla göz önünde bulundurmazlar.

"VATANDAŞIN HAKKINI SONUNA DEK SAVUNACAĞIZ"

Kibirleri vardır. Vatandaşı hakir görürler, kendilerini eleştirenlerin en ağır cezayı almalarını isterler. Bu firavun düzeninden milletimiz, milletimizle birlikte kurtaracağız. Kahveciye, pastacıya, lokantacıya gelince kapat, “efendim miting serbest” Uludağ’da eğlenmek kesinlikle serbest. Adalet mi bu? Bunu söylediğimiz için “CeHaPe çok kötü bir parti” Ne yaparsanız yapın vatandaşın hakkını sonuna dek savunacağız.

Bir de adam tartışması çıktı. Esnafı batıran adam Recep Tayyip Erdoğan. Doğru mu? Yüzde yüz doğru. Herkes bunu bilmeli. Biz zaman zaman gazete ve televizyonlarda yer alan fotoğrafları görüyoruz. Çöp konteynerlerinden yiyecek toplayanlar. 21. Yüzyılda oluyor bunlar.

CHP cenahı sokaklardan rastgele çekilen fotoğraflarla milleti karamsarlığa sürüklüyor. Yalanlarında ısrar ediyorlar. Sevgili Erdoğan eğer sen istiyorsan, gez çöp konteynerlerinin arasında. Pazar kapanışlarında, akşam saatlerinde. Gelebilir mi? Gelemez.

"İKTİDARA GELDİĞİMİZDE KREDİLERİN FAİZLERİNİ SIFIRLAYACAĞIM"

Saray sosyetesinin beslemelerinin keyfi tıkırında. AKP’li kardeşlerime sormak isterim AKP’ye oy veren kardeşlerime sormak isterim. 4 kişilik aile asgari ücretle nasıl geçinir? Onlar 5 yerden maaş alıyorlar, bilmezler. Saray sosyetesi oturuyorsunuz oradan CHP’ye ahkam kesiyorsunuz.

Kırşehir’e gittik esnafı gördük, perişan haledeler. Sözde destek verdiler onu da herkes alamadı. Bütün esnaf kardeşlerimize söylüyoruz. Not alın iktidara geldiğimizde kredilerin faizlerini sıfırlayacağım. Namuslu adam için, yolsuzluk yapmayan için para var.

Bakın bizim belediyelere. 1 yılda bütün belediyeye hakim oldular, borç batağından çıkardılar. CHP’li belediyeler 3 bin 100 TL maaş veriyor. Devlette mi çok para var belediyede mi?

Sanıyorlar ki talimat verince her şey oluyor. Senin verdiğin talimat pazarda, sokakta geçmez bürokraside geçer. Erdoğan talimat verdi fiyatlar düşecek. Talimata bak. Fiyatlar düşmedi talimat havada kaldı. Düşmez de, çünkü devleti yönetmeyi bilmiyor.

Erdoğan, akaryakıt, ilaç, gübre, tohum, kredi faizlerini biliyor mu? Fahiş fiyatlarla köprüden geçen kamyoncuların derdini biliyor mu bilmiyor. Tamamı dövize bağlı.

Hortumculuk konusunda kimse eline su dökemez. Milletin parası yandaşlara nasıl harcanır bunu çok iyi biliyor.

"DEVLETİ SEN Mİ YÖNETİYORSUN BEN Mİ?"

Yüzde 653 gıda fiyatları artarken bu ülkeyi kim yönetiyordu. Bu rakamlar TÜİK’e ait. Oraya da diyorlar ki fiyatları düşük gösterin. Çiftçiyi batıran adam, esnafı batıran adam Recep Tayyip Erdoğan. Kime hizmet ediyor Erdoğan; paralar kime gidiyor?

Yüksek faize karşıyım diyor. İndir elinden tutan mı var. Londra’daki tefeciler. Sen oraya teslim oldun. Devleti sen mi yönetiyorsun ben mi? Karşıysan adam gibi çık ben bunu indireceğim de. Diyemez.

"AKP'LİLER DE ERDOĞAN'A GÜVENMİYOR"

Dünya ülkelerinden 10 kat faizle borç alabiliyoruz. Dolayısıyla Erdoğan’a güven yok. AKP’li kardeşlerim de güvenmiyorlar. Neden güvenmiyorlar. Bankalardaki toplam tasarrufunu yüzde 55 dolar. Kimse TL’ue güvenmiyor.

Tefecilerin adamı kim, faizcilere hizmet eden kim Erdoğan. Herkesin bunu bilmesi lazım. İyi ki CHP var. Bütün rakamları gerçekleri milletin önüne koyuyor. Erdoğan’ın dahi bize dua etmesi lazım gerçekleri anlattığımız için. Çıkmaz sokağa giriyor, memleketi de sürüklüyorsunuz. Ben sizin oyunuza değil, sorunlarımıza talibim sorunlarınızı çözeceğim.

"ÇİFTÇİNİN KAZANMASININ YOLU CHP İKTİDARINDAN GEÇİYOR"

Gözleri o kadar kararmış ki… İBB yoksul bölgelerde ucuz ekmek satmak istedi; AKP, MHP karşı. “İlla CHP yapmasın”. Millet belediyeye para verdi ona bile engel oldular. CHP’li belediyeler olmasa Türkiye çok daha büyük sorun yaşardı.

Erdoğan yurt dışındaki çiftçilere çalışıyor. TMO diyor ki buğday alacağım. Bizim çiftçiye tonunda bin 650 lira veriyor. İthalat yapıyorlar tonunu 2 bin 250 lira veriyorlar. Bu firavun iktidar şimdi kime hizmet ediyor. AKP’ye oy veren bütün çiftçi kardeşlerim, senin kazanmanın yolu CHP iktidarından geçiyor.

Malum aşı geldi. Çin’den aşıları getirdiler. Eskiden biz aşı yapardık. Aşı üretirdik. Hıfzısıhha vardı. Şu Allah'ın güzelliğine bak. Türkiye sağlık Enstitüsü diye bir şey kurdular. Sitesinde şu açıklama var. Türkiye’de yeni üretim tesisi yapılarak yerine aşı ithalatına gidilmesi Türkiye’yi aşı yapandan aşı alan ülke haline getirmiştir. Kendileri itiraf ediyorlar. Kime hizmet ediyor Erdoğan, dışarıdakilere.

"DEVLETTE NİTELİKLİ İNSAN KALMADI"

Yenikapı’da 15 Temmuz sonrası yapılan mitinge madde madde açıkladım. Camiye, kışlaya, adliyeye siyaseti sokmayın. Bunlar her yere soktu. Nitelikli insan kalmadı devlette. Bu yanlıştır diyeni düşman görmeye başladılar.

HSK seçimleri pandemi nedeniyle ertelenmişti. HSK İrfan Fidan’ı Yargıtay üyeliğine seçti. 20 gün sonra seçim yapıldı. 20 günlük bir adam 107 kişiden nasıl oy aldı? Talimat aldılar. Bunlar Yargıtay’ın yüzkarasıdır. Tazminat açacaklar, açmazlarsa namerttiler. Bu kişi bilgi hırsızı. Bu insan AYM’ye üye mi olur ya… Hırsızlık yapanı hakim yapıp, hırsızları yargıla diyorsun.

Yargı’da tuz kokmuştur artık. Çürüyen bir devlet yapısı içinde çürüyen bir adalet var. Aldığın talimat gereği AYM’ye atandın. Onurun varsa derhal o görevden ayrılır, istifa edersin. Erdoğan da ant içmişti; şerefi ve namusu üzerine. Şimdi o şeref, namus nerede? Çöp tenekesinde. Şimdi çıkıp diyecek “CeHaPe” diye. Ne olmuş CHP’ye?

Boğaziçi Üniversitesi’nin yeni atanan rektörüne de şunu söylemek isterim. Bütün öğretim üyeleri ve öğrenciler atanmana karşı. Doğru bir atama değil, makam insanı bilim insanı yapmaz. Üniversiteler sıradan kuruluşlar değildir. Üniversitelerde; saygı, tartışma vardır, bilgi üretirler.

Bugüne dek bir yardımcı dahi bulamadın. ODTÜ’de sayın Parlar bir dönem rektörlüğe atanır. İtiraz gelir, çok az bir farkla güvenoyu almaz. Götürüp görevini iade eder. Bugün onu saygınlıkla anıyoruz. Yeni atanan rektör de bu tarihi olaydan ders almalı.