CHP'li Ali Mahir Başarır, Mersin Valiliği'ne sert çıktı

CHP'li Ali Mahir Başarır, Mersin Valiliği'ne sert çıktı
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin Valiliği'ne "Hadi 20 bini, 21 bini de anladım ama 500 ne oluyor? Bilet mi kestin sayı vali?" diye sordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu''nun katıldığı Milletin Sesi Mitingi''ne yaklaşık 21 bin 500 kişinin geldiği yönünde açıklama yapan Mersin Valiliği''ne bir tepki de CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır''dan geldi.

"Yüzbinler gelecek dedik ve geldi ama bu birilerini rahatsız etmiş" diyen Başarır,  Mersin Valisi’nin mitingi engellemek için elinden geleni yaptığını, AKP İl Başkanı gibi davrandığını söyledi. Başarır, "Valiye göre 21 bin 500 kişi varmış, hadi 20 bini, 21 bini de anladım ama 500 ne oluyor? Bilet mi kestin sayı vali? Biletçi vali nereden biliyorsun bu sayıyı?" şeklinde sordu.

"SANA DEFALARCA AKP''NİN DEĞİL HERKESİN VALİSİ OL DEDİM"
Başarır, şu şekilde devam etti:

"Mersin’e hiç yakışmıyorsun. Sen benim ülkemde valilik yapabilecek bir insan değilsin. Sana defalarca AKP’nin değil, herkesin valisi ol dedim ama görüyorum ki sen AKP’nin sözcüsü olmaya devam ediyorsun. Çatlasanız da patlasanız da tüm Mersin, tüm Çukurova alanlardaydı. Onur duyduk, gurur duyduk. Sen de duy, sen de kabullen. Sen oradaki insanları sayma. Mersin’de kaç tane aç insan var, kaç işsiz var, sağlık, ekmek ihtiyacı olan kaç tane insan var onu say sayın vali. Sen güvenliği, asayişi sağla. Sen AK Parti İl Başkanı değil, sözüm ona sen Mersin valisisin. Bunu artık anla ama şunu bil ki gideceksin! Ben Mersin Milletvekili olarak senin gitmen için elimden gelen her şeyi yapacağım."

İlgili Haberler