CHP Milletvekili Çakırözer'den dehşete düşüren iddia

CHP Milletvekili Çakırözer'den dehşete düşüren iddia
Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer ve yaşamını yitiren huzurevi personeli Sadık Kaya’nın kızı Merve Kaya, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Hacı Süleyman Çakır Huzurevi’nde Kovid-19 salgını nedeniyle yaşanan ölümlere ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Hacı Süleyman Çakır Huzurevi’nde covid-19 salgını nedeniyle yaşanan ölümlere ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Kronik rahatsızlığına rağmen salgın döneminde huzurevinde çalıştırılmaya devam eden ve yaşamını yitiren huzurevi personeli Sadık Kaya’nın kızı Merve Kaya Erdoğan Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusunda, “Babam huzur evinde çalışırken kronik hastalığı olduğuna dair elinde doktor raporları olmasına rağmen ne kadar izin istese de verilmedi. Çalıştırılmaya devam etti. Babam ölüme terk edildi. Bu konuda suç duyurusunda bulunduk” dedi. 

Huzurevinde yaşanan olağan dışı ölümleri Meclis gündemine taşıyan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de Merve Kaya Erdoğan’a destek verdi. Çakırözer ve Kaya Erdoğan, huzurevinde yaşanan ölümlere ilişkin Eskişehir Valiliği,  Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Cumhuriyet Savcılarına çağrıda bulunarak, huzurevinde yaşanan ölümlerde ihmali olanlar hakkında adli ve idari soruşturma açılmasını istedi. 
Eskişehir’de Süleyman Çakır Huzurevi’nde çok sayıda yaşlı ve personelde korona virüs tespit edilmiş, yaşamını yitirenler olmuştu. Huzurevi çalışanlarından biri olan ve kronik hastalığı bulunan 57 yaşındaki Sadık Kaya, 10 Nisan’da kaldırıldığı hastanede 26 günlük yaşam mücadelesini kaybederek hayatını kaybetmişti. Sadık Kaya’nın kızı Merve Kaya Erdoğan, babasının şeker, obezite ve tansiyon hastalıkları olduğunu anlattı. Kaya’nın iddialarına göre baba Sadık Kaya, kronik olarak sınıflandırılan bu hastalıklarına rağmen huzurevinde çalıştırılmaya devam edildi. Merve Erdoğan Kaya Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Erdoğan’a CHP’li Utku Çakırözer de destek verdi.  

“DEVLET SORUŞTURMALARI DERHAL BAŞLATMALI”

Çakırözer, Merve Kaya Erdoğan ile Eskişehir Adliyesi önünden yaptığı açıklamada “Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesi ise devletin yapması gereken tek şey soruşturmaları derhal başlatmak, sorumluları cezalandırmak ve yaşamını yitirenlerin ailelerine ve kamuoyuna sonuçlar hakkında aydınlatıcı bilgi vermektir. Eskişehir Valiliğimizi,  Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızı ve Cumhuriyet Savcılarımızı bu sorumluluğu yerine getirmeye davet ediyoruz” dedi. 

 “20’NİN ÜSTÜNDE ÖLÜM YAŞANDI”

Huzurevinde Nisan ayında yaşanan Covid-19 salgını sırasında 100’e yakın yaşlı ve personele hastalık bulaştığı, 20’den fazla yaşlı ile bir idari personelin hayatını kaybettiği ortaya çıkmıştı. Huzurevinde çalışırken salgına yakalanarak hayatını kaybeden idari personel merhum Sadık Kaya’nın kronik rahatsızlığı olmasına ve bu nedenle yöneticilerinden izin talep etmesine rağmen ısrarla salgın ortamında çalışmaya zorlandığı ortaya çıktı. Merhum Sadık Kaya’nın ailesi salgın döneminde görev yapan huzurevi ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Bu süreçte Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Alper Sezer görevinden alındı.