CHP'li Faik Öztrak’tan çok ağır Suudi Arabistan değerlendirmesi

CHP'li Faik Öztrak’tan çok ağır Suudi Arabistan değerlendirmesi
CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretine çok sert tepki gösterdi...

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan''ın Suudi Arabistan ziyaretini değerlendirdi.

Gerçek Gündem''e konuşan Öztrak, Saray’ın İstanbul’da öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın dosyasını Suudi Arabistan’a sattığını belirterek, “‘Belgeleri dinletiriz, gösteririz ama vermeyiz. Bu millet enayi değil’ dediniz. Dosyayı hem dinlettiniz, hem gösterdiniz, hem de verdiniz! Şimdi enayi kim oldu?” diye konuştu.

VATANI SATMAK BÖYLE OLUR

Öztrak, “Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz, biz sadece ve sadece Rabbimizin huzurunda, rükûda ve secdede eğiliriz” diyen Saray’ın paraya sıkışınca katil dediklerinin huzurunda eğilip büküldüğünü belirterek, “Vatanı satmak; daha düne kadar ‘katil’ diye suçladıklarının boynuna, birkaç milyar dolar için sarılmakla olur. Türkiye’de hiçbir zaman hiçbir Cumhurbaşkanı, doların yeşili için, böyle çaresiz bir duruma düşmedi. İçeride atıp tutup, dışarıda süngü düşüren Cumhurbaşkanlarımız olmadı” değerlendirmesinde bulundu.

ALLAH UTANDIRMASIN DEDİLER, DUALARI KABUL OLDU

Saray’ın yıllarca, “Allah utandırmasın” diye dua ettiğini anımsatan Öztrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Anlaşılan duaları kabul oldu. Artık hiçbir şeyden utanmıyorlar. Cemal Kaşıkçı’yı katledenlerle beraber, bu ülkenin itibarını da Konsolosluk bahçesine gömdüler. 128 milyar doları tatlı tatlı yemenin, işte böyle acı acı sonuçları olur. Hataları nedeniyle ülkeyi o kadar dolara muhtaç ettiler ki, ayaklar altına almayacakları hiçbir değer ne yazık ki kalmadı… Seçimlerde kullanabilecekleri dolarlar için, ülkemizin itibarını yerlere düşürdüler. Vatanı satmak, işte böyle olur…”

İlgili Haberler