CHP ve İYİ Parti: “Mansur Yavaş kazanmıştır”

CHP ve İYİ Parti: “Mansur Yavaş kazanmıştır”
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Mansur Yavaş’a geçmek üzere… CHP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada “Kimse oyunlara yeltenmesin Mansur Yavaş seçimi kazanmıştır” açıklaması yapıldı.

Yerel seçim sonuçları gelmeye devam ederken Anadolu Ajansı'nın seçim sonuçlarına göre CHP adayı Mansur Yavaş yarışta 3 puan öne geçti. Mansur Yavaş yüzde 50.42 oy alırken Özhaseki 47,36 oy aldı.

Yerel seçim sonuçlarının en çok merak edilen illerinden biri olan Ankara’da kıyasıya rekabet, Mansur Yavaş’ın farkı açmaya başlamasıyla şekil değiştirdi.

Konuyla ilgili olarak, CHP sözcüsü Haluk Koç ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray’dan ortak açıklama geldi.

Koç yaptığı açıklamada “Yavaş kazanmıştır, kimse manipülasyon yapmaya kalkmasın” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti ve CHP’nin Ankara Seçim koordinatörleri; CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç ve İYİ Parti Genel Başkan yardımcısı Aytun Çıray kameraların karşısına geçti.

Haluk Koç şunları söyledi:

“Seçim sonuçları açıklandığı andan itibaren Anadolu Ajansı (AA)’nın tanıdık, alışıldık davranış kalıbı ortaya çıktı. Ankara ile ilgili gelişmelerde onlar da gerçeği kabul etmiş görünüyorlar. Şu anda demokrasimiz, cumhuriyetimiz adına Ankara’da bir tarih yazılıyor. Bunu ifade edebilirim. Ankara’nın dış ilçeleri başta olmak üzere daha metropol ilçelerde açılmayan yüzde 40’a yakın sandık genellikle bizim oylarımızın çok yoğun olduğu metropol ilçelerde bizim elimizdeki veri akışı bir simülasyon yapacak olursak yüzde 5-6 puan farkla Millet ittifakının Ankara Büyükşehir adayı Sayın Mansur Yavaş tarafından kazanılmıştır. Bunu bu kadar kesinlikle nasıl ifade edebiliyoruz, elimizdeki veriler çok açık ve net. Hem elimizdeki simülasyon verileri hem diğer akışlar resmi, yavaşlatılmış bilgi akışı dahi 3 puana yakın fark gösteriyor şu anda. Bunu yapmamızın nedeni seçimde yenilgi noktasında hazımsızlık yaşama durumunda olanların bu işi kabul etmeleridir. Sadece Ankara’da değil Türkiye’nin birçok yerinde son derece geniş bir teknoloji ile donatılmış olan YSK 56 dakika veri akışını dondurmuştur. CHP Genel Başkan yardımcıları YSK’ya giderek bu sürecin de takipçisi olmuşlardır.

"Buradan ifade etmekte olduğum bir gerçeği tüm Ankaralılarla paylaşmak istiyoruz. Değerli hemşerilerimiz vakur olacaksınız, sakin olacaksınız, hiçbir taşkınlığa yol açmayacaksınız. Sandıklarda şu anda 4 ayrı tasnif yapılıyor. Tüm tasnif işlemleri bitene kadar sandıklardaki görevlilerimiz görevleri bitene kadar dimdik bir şekilde devam edeceklerdir. Daha da farklı bir sonuç çıkabilir. İki şey rica ediyorum. Sonucu bir kez daha söylüyorum. Hiçbir sandık görevlimiz, Millet ittifakı, Mansur Yavaş Gönüllüleri, STK temsilcileri hiçbir arkadaşımız demokrasinin namus noktası olan sandıkları terk etmesin. Sakin olalım, 25 yıl sonra Ankara’da bir tarih yazılıyor bugün. Demokrasimiz ve cumhuriyetimiz adına önemli bir sonuç."

"Bunu daha sonra Antalya, Adana, İstanbul, Mersin gibi iller takip edeceklerdir. Elimizdeki bilgileri simülasyon sonuçları ile beraber sizlere şu saat itibariyle paylaşmak istedik. Ben Mansur Yavaş’ı şimdiden kutluyorum. Hiç kimse başka bir girişime yeltenmesin. Paylaşmamızın amacı bu. Demokrasinin namusu Ankara’da atıyor. Geçen seferki gibi bir takım beklenti ve planlar da bu işleri döndüremeyecek noktadadır. Herkes sakin olsun. Kazananı da kaybedeni de kutlayacağız. Biz kazanan tarafta olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. “

MANSUR YAVAŞ SON RAKAMLARI PAYLAŞTI

Koç’un açıklama yaptığı sırada, Mansur Yavaş sosyal medya hesabından kritik bir açıklama yayınladı. Yavaş elindeki son verileri paylaşırken şu ifadeleri kullandı:

“Islak imzalı tutanakların %51’i (1 Milyon 663 bin oy) sisteme girildi. 906 bin oy Millet İttifakı - 757 bin Cumhur İttifakı(%54.4 - %45.6 ) Yenimahalle ve Çankaya’da açılan sandık sayısı düşük. Sandıklara sahip çıkıyoruz, sonuna kadar sandıklardan ayrılmıyoruz. #Tamamİnşallah”

mansurr-001.jpg

MANSUR YAVAŞ'TAN YENİ AÇIKLAMA

CHP ve İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mansur Yavaş'tan krtik bir çağrı geldi. Yavaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Değerli gönüldaşlarım, Ankara bereket ve huzura yakın olsa da daha oyların %30 u sisteme girilmedi. Sandıklarımızı ıslak imzalı tüm oylar sisteme girilene kadar bırakmayalım!" ifadelerini kullandı.

mansur-sonnu.jpg