CHP ve İYİ Parti'den Demirağ tepkisi!

CHP ve İYİ Parti'den Demirağ tepkisi!
Gazetemiz yazarı Yavuz Selim Demirağ’a saldırıda bulunanların serbest bırakılmasına CHP ve İYİ Parti’den tepki geldi. İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı ve CHP Genel Başkan başdanışmanı Deniz Demir, konu ile ilgili Yeniçağ’a açıklamalarda bulundular.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

Gazetemiz yazarı Yavuz Selim Demirağ’a Ankara’da yapılan saldırı, büyük tepki toplamış, siyaset ve basın dünyasından üst düzey birçok isim kınama mesajı yayınlamış ve Demirağ’a geçmiş olsun ziyaretlerinde bulunmuştu. Demirağ’a saldıranların gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmasına ise CHP ve İYİ Parti’den tepki geldi.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı olan ve linç girişiminde Kemal Kılıçdaroğlu’nu koruyanlardan biri olan Deniz Demir ve İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı Yeniçağ’a yaptığı açıklamalarda bulunarak, Yavuz Selim Demirağ’a saldıranların serbest bırakılmasına tepki gösterdiler.

"DEMİRAĞ KALEMİNİ SATMAMIŞ VE GÜCE BOYUN EĞMEMİŞ BİR GAZETECİ"

Yeniçağ Gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ’a saldıranların serbest bırakılmasına şaşırmadığını belirten CHP Genel Başkan Başdanışmanı Deniz Demir, “21 Nisan’da Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’nın Çubuk İlçesi’nde saldırıya uğradı. Sonrasında yaşanan olaylar ise maalesef yeni hadiselerin doğmasına adeta teşvik eder nitelikteydi. Saldırganlara madalya takmadıkları kaldı neredeyse. Yavuz Selim Demirağ kalemini satmamış, güce boyun eğmemiş temiz bir insan ve gazeteci. Türkiye’nin başkenti Ankara’da 7 kişi tarafından beyzbol sopalarıyla saldırıya uğruyor, saldırganlar hukuk devletlerinde görülmemiş açıklamalar yapıyor ve ‘döv dediler, dövdük’ diyorlar. Daha sonra ise elini, kolunu sallayarak serbest bırakılıyorlar. Bu noktadan sonra söz bitiyor artık, ‘Allah, ülkemizin yardımcısı olsun’ demekten başka söz de kalmıyor bizlere.” dedi.

“Umarım saldırganlar yine el üstünde tutulmaz ve yeni saldırılara meydan verilmez” diyen Demir, “bu tarz uygulamalar yapanların yanına kar kaldıkça, toplumda doğal hale geliyor ve ona bir şey olmadı, bana da olmaz anlayışı yerleşiyor. Tüm siyasiler üzerine düşeni yapmalı ve toplumda yükselen gerilimi aşağıya çekecek adımları bir an önce atmalı.” dedi.

"FAİLLERİN NEREDEN GÜÇ ALDIĞI ORTADA"

İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı ise, “Hukukun egemen olduğu toplumlarda suçun karşılığında ceza işler. Ancak, hukukun ayaklar altına alındığı ve yok sayıldığı yerlerde ise, suç zaman zaman cezasız kalabilmektedir. Sayın genel başkanımız Meral Akşener’in, evinin önünde cereyan eden hadise, bunu yapanların beraat ettirilmesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na linç girişiminde bulunulması ve bunu yapanlara da herhangi bir ceza uygulanmaması ve son olarak da gazeteci Yavuz Selim Demirağ’a saldırıyı yapanların serbest bırakılması, Türkiye’de yasaların çalışmadığı, işletilmediği veya bir kesim için işletildiği sonucunu doğuruyor. Bunun daha büyük hadiselere sebep olabilme potansiyeli var. “ dedi. “Bir an önce hukukun işletilmesi ve suç işleyenlerin de yasalarımız da belirtilen cezalara çarptırılması gerektiğini belirten Paçacı, “Aksi halde, Türkiye kanunsuz ve kanunsuzluğun hüküm sürdüğü bir ülke haline gelir. Bu durumda da herkes kendi güvenliğini kendi sağlamak zorunda kalır. Bu da Türkiye’ye devlet olma özelliğini kaybettirir.” dedi.

Paçacı, iktidarın bu tür olaylara tavrını da eleştirerek,” İktidar kanadı, bütün bu saydığım olaylarda, aynı tavrı sergiledi. Sayın Akşener’in evine yapılan saldırı, Kılıçdaroğlu’na yapılan linç girişiminde de, faillerin yanında yer alan bir tutum sergilediler ve Demirağ’a yapılan saldırıda da aynı tavrı sergiliyorlar. O zaman faillerin nereden güç aldığı ortaya çıkıyor.” dedi.

İlgili Haberler