CHP ve İYİ Parti'den transfere sert tepki

CHP ve İYİ Parti'den transfere sert tepki
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ve İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, belediyelerin 'devlet imkanları' vaadiyle transfer edildiğini savunarak hükümete tepki gösterdi.

CHP ve İYİ Parti, AKP'ye geçen 5 belediye başkanının devlet imkanlarının suistimal edilerek transfer olduğunu savundu.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Millet iradesine saygı duymayan bir siyasi parti ve onun genel başkanı ile karşı karşıyayız” dedi.

CHP’li Özkoç, BirGün’e yaptığı değerlendirmede şöyle devam etti:

 “Seçimlerde Devletin bütün imkanlarını kullandılar fakat tüm bunlara rağmen halkımız AKP’nin 18 yıllık iktidarından yorulduğunu ortaya koydu. AKP iktidarı ve Genel Başkanı, devletin imkanlarını elinde bulundurduğu için muhalif belediye başkanlarının hizmet yapmasını engelleyecek girişimlerde bulundu. Gücü az, ekonomik sıkıntılar içerisinde olan belediye başkanlarını köşeye sıkıştırdı, onları çaresiz bıraktı. Parti değiştirmeleri durumunda devletin imkanlarından yararlanabileceklerini bildirdi. Bu anlayış, çirkin, yakışıksız ve antidemokratiktir."

İYİ PARTİ: “ANTİ-DEMOKRATİK HAMLE"

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi de AKP’nin belediye başkanı transferlerini “anti demokratik” bulduğunu bildirdi.

AKP’nin her dönem böyle girişimlerde bulunduğunu ancak halkta karşılık bulmadığını ifade eden Bahşi, “AKP, her zamanki gibi kendisinden olmayana mobbing uyguluyor. Yatırımlarla ilgili hak edilen ödenekleri belediyelere göndermiyor. Belediyelerin hizmet yapmalarını engelleyici baskıyı kurmaya çalışıyor. Toplamda yüz belediye başkanını transfer edeceği iddialarını gerçekçi bulmuyorum. Onuru ile siyaset yapan belediye başkanlarımız bu oyuna gelmeyecektir” diye konuştu.

5 BAŞKAN TRANSFER OLMUŞTU

Kayseri İncesu ilçesinin İYİ Partili Belediye Başkanı Mustafa İlmek, Osmaniye Hasanbeyli’nin SP’li Belediye Başkanı Selahattin Denizoğlu, Osmaniye Böcekli Beldesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Doğan Öztürk ile bağımsız olarak seçilen Elazığ Keban Belediye Başkanı Hüseyin Açmaz ve Erzurum’un Olur ilçesinin Belediye Başkanı Sıddık Demircan, grup toplantısında AKP'ye katılmıştı.